Tot el que necessites per anar al teatre

Las cuatro estaciones, Vivaldi - Bolero, Ravel

Las cuatro estaciones, Vivaldi - Bolero, Ravel

Les quatre estacions de Vivaldi i Bolero de Ravel, descobreix les dues obres immortals al mateix concert.

Les quatre estacions són les obres més famoses i difoses de Vivaldi. Les quatre partitures que la integren (La primavera, L’estiu, La tardor i L’hivern) formen part d’un conjunt de dotze concerts per a violí i orquestra estrenats a Amsterdam el 1725 i rebuts amb entusiasme pel públic.

Tot i això, va ser a partir de la segona meitat el segle XIX quan aquestes quatre peces es van incloure en innombrables concerts i van conquerir tots els públics.

Amb aquesta obra Vivaldi va voler plasmar a la música els sentiments que hi despertaven les estacions de l’any: el cant d’ocells, els lladrucs de gos, la remor de l’aigua dels rierols, les tempestes d’estiu… Vivaldi va estimar la vida intensament i va passar llargues hores escoltant i observant la natura per reflectir-la a la seva partitura.

Bolero és una de les obres musicals més interpretades de tot el món que constitueix un autèntic exercici de virtuosisme orquestral. Va ser composta per Ravel arran d’un encàrrec que va rebre el 1927 de la coreògrafa i ballarina russa Ida Rubinstein, en què demanava crear “un ballet de caràcter espanyol”.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració