Tot el que necessites per anar al teatre

Ballet Nacional Rus: La Bella Dorment

Ballet Nacional Rus: La Bella Dorment

El prestigiós Ballet Nacional Rus, dirigit per Sergei Radchenko presenta el clàssic La Bella Dorment, un ballet en quatre actes, amb música de Txaikovsky i llibret de Charles Perrault, que versiona el conte dels Germans Grimm. Una ocasió per gaudir d’una de les companyies de dansa més prestigioses, formada per un cos de ball de 45 ballarins i virtuosos solistes, que ha actuat exitosament arreu del món.

SINOPSI

El rei Florestan XXIV i la reina han convidat  totes les fades al bateig de la seva filla, la princesa Aurora, perquè siguin les seves padrines. Mentre arriben amb obsequis per al nadó, són interrompudes per la presència de Carabosse, la fada malvada. Està enfadada per no haver estat convidada i li regala a Aurora un fus, anunciant que un dia la princesa es punxarà un dit amb ell i morirà. La Fada de les Liles, que encara ha d’oferir el seu regal, promet que Aurora no morirà, sinó que caurà en un profund somni del qual serà despertada pel petó d’un príncep.

 

El Ballet Nacional Rus es funda el 1989, quan el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Radchenko crear una nova companyia que reunís als elements més clàssics de les grans formacions de Ballet Kirov i Bolshoi en una nova companyia de ballet independent dins el marc del ballet clàssic rus. Els principals ballarins de tot Rússia formen part d’aquesta companyia, posant en escena noves produccions de clàssics atemporals com Giselle, Don Quixot o Carmen. Ha realitzat nombroses gires per Europa, amb extraordinàries recepcions a Itàlia, França, Espanya, Alemanya i els Països Baixos, a més del Regne Unit, incloent nombroses representacions en el famós Coliseu de Londres.

Sergey Radchenko dedica La Bella Dorment a la memòria de qui va ser la seva parella de ball durant més de 20 anys, Maya Plisetskaya.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració