Tot el que necessites per anar al teatre

James Thierrée / Compagnie du Hanneton: La grenouille avait raison

James Thierrée / Compagnie du Hanneton: La grenouille avait raison

Un artista singular que ha sabut crear el seu propi llenguatge a partir de la fusió d’arts escèniques diverses porta a Barcelona una història sobre les relacions familiars que s’adreça a petits i grans.

La màgia, la fantasia i els ambients fantasmagòrics prenen l’escenari en la nova creació d’un artista que ha inventat un llenguatge únic i personal a força de combinar arts escèniques diverses. Sobren les paraules en un univers escènic on s’imposen la màgia de les acrobàcies, el moviment i els sons. Amb aquests elements, Thierrée construeix un relat tant adreçat als adults com a la canalla en el qual explora les relacions familiars, en una escenografia onírica que recorda un món de tecnologies anacròniques i invents futuristes d’un passat alternatiu.

Després de fundar la seva pròpia companyia el 1998, l’acròbata, músic, ballarí i comediant francès James Thierrée ha signat espectacles mítics com ara Symphonie du hanneton, l’inoblidable La Veillée des abysses (vista al TNC l’any 2007), Au revoir parapluieRaoul (TNC, 2011) o Tabac rouge (que va obrir el festival Terrassa Noves Tendències l’any 2014), propostes plenes de màgia escènica en les quals combina el virtuosisme que reclamen les arts del circ amb la gràcia que exigeix la interpretació coreogràfica, tot embolcallat en unes atmosferes misterioses, malenconioses i al·lucinants. Ha rodat films a França i, en el camp del teatre, ha treballat amb grans noms de l’escena com Peter Greenaway, Robert Wilson i fins i tot amb el pianista i compositor Carles Santos.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Espectacle extraordinari amb un genial James Thierrée net de Charles Chaplin no desmereix en absolut tan ilustre origen, ja desde els principis, recordo l inoblidable “Le Circ Imaginaire” ell un nen amb els seus pares Victoria Chaplin i Jean-Baptiste Thierrée, “La Veilleé des abysses” i “Tabac Rouge” que va obrir el festival TNT de Terrassa(2014) per anomenar nomes les obres que he tingut el privilegi de gaudir. Per no repetir tot alló que s ha dit a favor de aquest espectacle i que coincideixo totalment en les opinions positives donades resumiria que es la combinaçio perfecta entre la poesia, la sensibilitat i la tecnologia conceptes sovint oposats i aqui en perfecta armonia, i constatar la absoluta unanimitat en les opinions algo molt dificil i que demostra clarament que ens trobem devant no sols de la millor obra de aquest Grec i del millor actor sino devant de uns dels creador principals del teatre mundial, amb aquesta obra sovint creia veure al millor Charlot i aixó es gairebe imposible de conseguir i al mateix temps un actor en personalitat propia unica,amb ells artistes i un espai escenic que ho converteixen en l´espectacle perfecte. Nomes dir que cal demanar la seva repocio en temporada i a poguer sel també al proper grec i seria genial juntament aquesta obra programa també “Tabac Rouge” vista nomes un dia al festival TNT de Terrassa per mi mes espectacular com a obra i no es facil pro posilement un treball personal no tan potent de James Thierrée

    29/07/2017
  • Avui seré molt breu amb l’opinió d’aquest espectacle que he tingut la sort de gaudir al Lliure, i perquè?, doncs perquè la fantasia, els somnis i els moments màgics es viuen en primera persona i és impossible transcriure’ls i us puc assegurar que mai i dic mai he vist una cosa tan impactant i brutal. És teatre visual, és circ, és mim, és dansa, és música i és poesia. Una posada en escena i escenografia que no recordo en anys haver vist una cosa tan impressionant, allà tot es mou, puja, baixa i canvia de forma i color i que ha de tenir un equip tècnic al darrere que fa un treball mil·limetrat i insuperable. La interpretació de James Thierrée només té un qualificatiu, magistral, igual que els quatre actors i la cantant que li fan costat. Uns gags teatralitzats summament divertits i un final espectacular no, el següent. I acabo amb l’única paraula que tinc per valorar aquest espectacle, el millor sens dubte del Grec, BRUTAL si si així en majúscules.

    27/07/2017