Tot el que necessites per anar al teatre

Il viaggio a Reims: Gioachino Rossini

Il viaggio a Reims: Gioachino Rossini

Sàtira hilarant de la vella aristocràcia amb un elenc de grans solistes

Al viatge per celebrar la coronació de Carles X, un grup d’estrafolaris aristòcrates i oficials es dóna cita al balneari Il Giglio d’Oro, a la Lorena francesa. L’última òpera italiana de Rossini torna a l’escenari del Liceu amb el divertit muntatge d’Emilio Sagi, que converteix l’òpera en un enginyós joc escènic.

Veritable peça d’enginy, Il viaggio a Reims conté un enfilall d’àries i peces concertants (com l’escrita per a catorze veus) d’una qualitat i originalitat indiscutibles, moltes de les quals Rossini «va reciclar» tres anys després per a Le Comte Ory. Al competent equip vocal, que inclou intèrprets rossinians de referència al costat de talents joves i incipients, cal sumar-hi la direcció musical de Giacomo Sagripanti, especialista en Rossini i guanyador dels International Opera Awards de Londres com a millor director musical jove el 2016.

Il viaggio a Reims

Dramma giocoso en un acte Llibret de Luigi Balocchi. Estrena absoluta: 19/6/1825, Théâtre Italien de París. Estrena a Barcelona: 10/03/2003, Liceu Total de representacions al Liceu: 12.

 

Video
Fotos

Valoració espectadors
  • Excel.lent oportunitat d´apropar-nos a una de les darreres obres de Rossini, no siguent de les més conegudes i amb un marcat propòsit, és un exercici de mestria molt ben executat. Moltes gràcies per donar-nos l´oportunitat d´assistir al assaig general, va ser un veritable plaer.

    12/09/2017
  • Sense ser aficionat a l’òpera, però amb interès per apropar-m’hi, he tingut l’oportunitat d’assistir a l’assaig general d’aquesta obra gràcies a Teatre Barcelona.
    Sense temes que hagin transcendit la cultura popular més enllà dels cercles de l’òpera, l’obra es pot fer llarga en alguns moments. L’austera posada en escena tampoc hi ajuda, utilitzant la pantalla del fons únicament com a cel.
    Tanmateix, els temes col·lectius amb més veus, com el que va in crescendo al final del primer acte, i les interpretacions de l’ampli repartiment fan que aquest assaig general tingui un aprovat alt.

    10/09/2017