Tot el que necessites per anar al teatre

Hate Radio

Hate Radio

Com es gesta una massacre com la que va viure Ruanda l’any 1994? Us ho explica el director i autor suís Milo Rau, creador d’una nova forma de teatre polític que reconstrueix amb la màxima fidelitat moments clau de la història recent.

En el règim nazi, preparaven les deportacions de jueus amb la mateixa fredor i meticulositat que s’organitza un transport de mercaderies. De la mateixa manera, es pot preparar una matança com qui posa a punt una campanya publicitària. És el que feien als estudis de la Radio Télévision Libre des Mille Collines (RTML). Aquesta ràdio ruandesa llançava a les ones missatges d’odi contra la minoria tutsi, i esdevenia així col·laboradora activa en la mort d’un milió de persones. Entre música pop i emissions esportives, la reconstrucció fidel d’una de les emissions us mostrarà com es pot passar d’una situació normal i corrent a la barbàrie o, el que és el mateix, d’una cançó de moda a la incitació a l’assassinat.

Un document escènic creat per l’International Institute of Political Murder, que en el passat ja van posar el focus en l’execució del dictador romanès Nicolaie Ceauşescu (Les últimes hores d’Elena i Nicolaie Ceauşescu) i, ara, acaben de portar a l’escenari els principals judicis polítics que ha viscut Rússia en l’última dècada, inclòs el de les Pussy Riot (Els judicis de Moscou). És teatre, però és cent per cent real.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Me ha resultado aburridisima, pesada y decepcionante.
  Me pensaba que iba a ser algo diferente y me he encontrado con un programa de radio espeso, con mucha palabreria política y con locutores que se ponían a bailar unos bailes horribles cada 2×3.
  Además… no ayudaba demasiado que el público tuviéramos que llevar durante 2 horas esos auriculares gigantes que te achicharraban las orejas a base de bien.
  Lo siento pero no me ha gustado…

  19/07/2013