Elisabeth gets her way

Elisabeth gets her way

En aquest solo Elisabeth gets her way, Jan Martens se submergeix en l’univers d’una de les clavecinistes més importants del món, Elisabeth Chojnacka, que va contribuir a la renaixença d’aquest instrument i que va morir l’any 2017.

El coreògraf i ballarí belga Jan Martens creu que qualsevol cos pot comunicar i té alguna cosa a dir. Amb cada nova peça intenta redibuixar la relació entre públic i intèrpret. Després de la seva primera creació, I can ride a horse whilst juggling so marry me de 2010, Martens va fer nombrosos solos, duets i peces grupals. Crea la seva primera peça per a gran escenari amb Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones, una producció per a disset ballarins que s’estrena al Festival d’Avinyó i que veurem al Mercat. Martens és artista associat de DE SINGEL a Anvers (Bèlgica). La plataforma coreogràfica GRIP, fundada per Jan Martens i la gestora empresarial Klaartje Oerlemans, produeix i sosté la sevapròpia obra.

Sinopsi

Aquesta peça és un retrat dansat amb una banda sonora molt variada: una selecció de la música que Chojnacka va enregistrar al llarg dels seus cinquanta anys de carrera, des de Nyman fins a Montague passant per Ligeti, tota interpretada per ella mateixa. L’objectiu és que la dansa es mantingui fidel a unes partitures sovint complexes. Martens «toca» el seu cos de la mateixa manera que Chojnacka tocava el clavicèmbal. Les peces de dansa del solo es complementen amb fragments documentals en què es narren la vida i l’obra de Chojnacka amb entrevistes a persones que li eren properes, entre d’altres documents.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració