Crotch

Crotch

La problemàtica del gènere és molt àmplia, anant des de la (des)igualtat fins a temes d’identitat sexual. La companyia balear Baal, dirigida per Catalina Carrasco, exposarà aquesta situació conjuntament amb el col·lectiu LGBTI Trans* de Barcelona i la presentarà amb fragilitat, provocació, agressivitat, humor i responsabilitat.

L’objectiu és aportar llum i donar visibilitat als cossos, a l’acceptació de la sexualitat. El plantejament és la desaparició del gènere com a solució a la desigualtat entre gèneres. Una experiència innovadora amb un compromís artístic, social i polític.

Crotch forma part del cicle La revolució dels gèneres. La construcció d’estereotips a la ficció.

Sinopsi

Qui ha dit “por”, “vergonya”, “amaga’t”? I una merda! Som cossos visibles, desobedients i dissidents, que no volen ser reduïts a les caselles dicotòmiques del gènere, ni reprimits per la societat. Pedro Lemebel, escriptor xilè, entenia el cos “com una plataforma que desmunti les simbologies culturals que estructuren la societat, especialment aquelles referents a les divisions entre allò masculí i allò femení”. Una peça de dansa performance que reflexiona sobre la identitat de gènere.

Cia. Baal

Catalina Carrasco i Gaspar Morey van fundar la Cia Baal el 2012. Formada per ells i altres membres que varien en cadascun dels seus projectes, defineixen el seu llenguatge com Transdansa. Trans, a través de. Els espectacles de la Cia. Baal estan plens de línies transversals que ajunten punts fins a crear un espai multidisciplinari, transfronterer i translúcid. Un llenguatge que no obeeix a la normativitat.

Baal és una fresca i peculiar mirada cap a la dansa. Es deslliguen de convencionalismes per a articular el seu propi llenguatge, exploració del cos amb els seus desitjos, pensaments i emocions. Sempre cercant com establir nous diàlegs amb el públic, sovint fent servir la tecnologia.

La seva primera producció Travelling to Nowhere va guanyar el VI certamen CENIT com a millor espectacle de recerca teatral, i seleccionada per la Red de Teatres Alternatius i l’AECID. Va girar per Espanya, Alemanya, França, Grècia, Mèxic, Europa i Corea. Amb Crotch la companyia Baal obre camins sociopolítics, de gènere, feminisme i transfeminisme, camins que seguiran transitant.

Fitxa artística
Veure fitxa sencera
Fotos i vídeos
Articles relacionats

La Sala Beckett revoluciona els gèneres

La Sala Beckett dedica el tercer dels cicles temàtics de la temporada a La revolució dels gèneres amb la voluntat de posar en evidència el model masclista i patriarcal que […]