Tot el que necessites per anar al teatre

Cia. Marie de Jongh: IKIMILIKILIKLIK

Cia. Marie de Jongh: IKIMILIKILIKLIK

IKIMILIKILIKLIK és el primer espectacle no gestual de la companyia teatral basca dedicada a crear espectacles per al públic familiar Cie. Marie de Jongh. Una peça sobre la por i de les limitacions que sovint ens imposa aquest sentiment.

La història, amb títol de conjur màgic, es basa en un conte escrit per Jokin Oregi, creador de la companyia Marie de Jongh, un col·lectiu escènic que ja va passar pel Grec el 2016 amb Amour i, un cop més, el 2019 amb Estrella. Enguany, fan una cosa que no havien fet fins ara: convertir el text en un element essencial per explicar la història d’una nena que té por de les bruixes, però que, en créixer, descobreix que aquelles dones que tant temia no són ben bé com se les havia imaginat. Una dona, una nena i una ballarina ens explicaran un relat dedicat a mostrar a la canalla i als adults que els acompanyen de quina manera les pors ens paralitzen i exerceixen un poder no desitjat sobre les decisions que prenem. Però l’espectacle també fa referència als aspectes de nosaltres mateixos que de vegades ens incomoden, però que no deixen de ser part de la nostra vida i de la nostra personalitat. Les tres actrius s’encarregaran que el públic rebi el missatge interactuant amb els espectadors. De què tenen por els adults? Prepareu-vos la resposta, perquè potser us faran alguna pregunta com aquesta abans o després de presentar-vos una aranya amb habilitats extraordinàries per a la dansa vertical. Una història de bruixes sense bruixes, amb nens i nenes que no ho són tant i amb uns adults que són més nens del que us podríeu pensar…

És la nova proposta d’una companyia nascuda el 2008 per explicar històries, habitualment sense text, i que es defineix com una companyia “de teatre infantil per a adults i de teatre adult per a nens”. Considerada un referent del teatre familiar, la companyia Marie de Jongh va obtenir el 2018 el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut que concedeix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, a més de guardons com el Max 2017 al millor espectacle infantil o familiar per Amour, entre molts d’altres.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració