Tot el que necessites per anar al teatre

Cia. Maria Rovira: Evangelium

Cia. Maria Rovira: Evangelium

La companyia de la prestigiosa coreògrafa Maria Rovira inaugura el cicle “Dimarts #EnDansa” a la Sala Versus Glòries amb Evangelium, un espectacle de dansa fet a partir del llibre de l’Evangeli on Sant Tomàs, Sant Mateu, Sant Joan i Sant Pere es reencarnaran en quatre ballarins.

Sinopsi

Quatre dels dotze apòstols de Jesucrist estan a punt de baixar a la terra per a predicar la història, vida i miracles del Fill de Déu, com ja van fer segles i segles enrere. El llibre de l’evangeli. Sant Tomàs, Sant Mateu, Sant Joan i Sant Pere es reencarnaran en els cossos de quatre ballarins. Evangelium és una obra teatral que a partir dels textos bíblics reflexiona sobre la naturalesa humana i el seu sentiment atàvic de destrucció. L’enveja, la traïció, els canvis en les maneres de vida, les crisis del món actual, la importància dels diners i, com no?, el pes de la religió. Quatre apòstols disposats a complir ordres, quatre actors llestos per a ballar, quatre llengües diferents. Un és català, un altre italià, el tercer brasiler i l’últim de Huelva, i cadascun d’ells utilitzarà el seu propi idioma al llarg de tota l’obra. Una música que combinarà des de les veus búlgares, místiques i espirituals, fins als ritmes més autèntics de rock and roll.

Sobre Maria Rovira

Inicià els seus estudis de Dansa en l’Institut del Teatre de Barcelona, amb formació en Dansa Clàssica, Contemporània i Flamenc. Va estudiar Dansa Contemporània en el Conservatori Internacional de la Dansa de París, a l’escola de Merce Cunningham i Martha Graham a Nova York i va treballar amb els mestres de la Folwang Shule en Essen, on participa Pina Baush. En 1985, Rovira crea Trànsit Dansa, una de les companyies pioneres en la Dansa Moderna a Espanya amb repercussió internacional. A més de les creacions de Transit Dansa, Rovira combina una carrera com a Coreògrafa independent amb el treball en diverses companyies internacionals: Ballet Hispànic de Nova York, Ballet Nacional de Cuba, Ballet Nacional de l’Uruguai, Ballet Nou Món de Caracas, companyia Els del Medium de Costa Rica, Ballet Nacional de Paraguai, Ballet Concert de Puerto Rico, Companyia Nacional de Dansa de Puerto Rico, Aventures Companyia de Puerto Rico, Companyia Maximiliano Guerra de l’Argentina, Bauhaus, el Ballet de l’Òpera de Dessau, Ballet de Magedemburg i el American Danse Festival. En el 2012 El Ballet Folklòric de Antioquia de Medellín (Colòmbia) li confia la Direcció Artística del Ballet. Durant els últims anys, Maria Rovira ha creat múltiples coreografies per a la Companyia de Carlos Acosta; i ha coreografiat la pel·lícula “Yuli”, inspirada en la vida del cèlebre ballarí cubà, dirigida per Iciar Bollaín. En 2017 presenta la seua nova producció, Els Ballets de Maria Rovira a Cuba en el Festival Grec amb gran èxit, i és distingida amb el Reconeixement a la Millor Crítica de Dansa 2017. Aquests darrers dos anys ha estat la directora artística i coreògrafa de la companyia de dansa CREA Dansa de Barcelona, amb la qual ha estrenat Carmina Burana, espectacle que rep una nominació als Premis Max de les Arts 2019, i el Requiem de Mozart, estrenada al Centre Cultural de Terrassa amb música en directe amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Coral Cantiga dirigides per en Pep Prats. Maria Rovira és Premi Nacional de Dansa 1998 per la seua gran trajectòria artística nacional i internacional.

Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració