Dues nits excepcionals amb una de les grans actrius de l’escena catalana. La història d’una parella, en una lectura dramatitzada a partir de la correspondència que van mantenir.
Sinopsi
Carme Elias és la gran protagonista d’una lectura dramatitzada que constitueix, de fet, el format ideal per a una peça d’aquestes característiques, en la qual la paraula mateixa i la manera com es llegeix són el centre d’una història que no requereix decorats ni posades en escena. Carme Elias i Ramon Madaula escriuen, llegeixen i reben les missives que formen aquest espectacle. Esperances, ambicions, somnis, fracassos i decepcions passen per davant dels ulls dels espectadors i espectadores. Els qui s’escriuen són un home i una dona casats, amants i pertanyents a les classes benestants americanes. I el retrat, àcid i crític que en fa aquesta peça va ser finalista als premis Pulitzer.
El dramaturg Marc Rosich s’ha fet càrrec de la traducció i adaptació del text, que es basa en la novel·la del dramaturg nord-americà Albert Ramsdell Gurney Jr. De fet, quan la va voler publicar, l’editorial li va refusar perquè, segons deien, no editaven obres teatrals com aquella, així que està ben clar el caràcter escènic del text en qüestió. Dirigeix la lectura dramatitzada Sílvia Munt, que torna al Grec Festival de Barcelona un cop més, després d’haver-hi passat en infinitat d’ocasions amb propostes com Dubte, de John Patrick Shanley (Grec 2012); El preu, d’Arthur Miller (Grec 2016-2017); Casa de Nines: vint anys després (Grec 2019), o Les Mans (Grec 2024). Com a gran protagonista, una Carme Elias que continua oferint nits escèniques per al record, ara amb un muntatge en el qual brilla amb llum pròpia.