Cançó d’amor i de guerra

Cançó d’amor i de guerra

La companyia +Sarsuela ens ofereix una versió fresca i vibrant de Cançó d’amor i de guerra. Una versió en què es ressalten aspectes que fins ara havien passat desapercebuts. Aquesta versió és un clam a la llibertat dels pobles i també la reivindicació d’una dona que vol poder decidir el seu destí per ella mateixa.

Cançó d’amor i de guerra és una sarsuela ambientada l’any 1793, en la que l’acció es situa en un poble de la Catalunya Nord durant la Revolució Francesa. Creada l’any 1926 en plena dictadura de Primo de Rivera sota el títol Els soldats de l’ideal, va ser prohibida per la censura de l’època. Després d’algunes modificacions —entre elles, el títol— es va estrenar al Teatre Nou de Barcelona, amb un èxit tal que en 3 anys se’n van fer més de 2.000 representacions.

L’èxit de l’espectacle es fonamenta tant en una música magistral com en el llibret de Lluís Capdevila i Víctor Mora. La música, barreja magistralment el folklore català, el lirisme verista i, no hi podien faltar, certes atmosferes i harmonies wagnerianes que tant havien arrelat en la cultura musical catalana de l’època, arran de la reivindicació d’una lírica pròpia iniciada per Enric Morera a principis del segle XX.

Pel que fa al llibret, la companyia ha recuperat tots els fragments tant musicals com escènics que, a causa de la censura de l’època, havien estat eliminats i ofereix la versió íntegra tal com la van concebre els seus creadors. Per a la realització dels decorats s’ha incorporat a l’equip l’artista santcugatenc Adolf, que ha pintat les aquarel·les que han servit d’il·lustració.

Durada:
Idioma:
Català
Fotos i vídeos
Articles relacionats

La sarsuela torna als escenaris per Setmana Santa

Un any després de la seva estrena, la companyia ofereix quatre úniques funcions al Teatre Victòria. Barcelona, abril 2014 · La sarsuela catalana Cançó d’amor i de guerra, presentada ara […]