Tot el que necessites per anar al teatre

Black Privilege

Black Privilege

L’artista sudafricana Mamela Nyamza presenta Black Privilege, un espectacle inspirat en la situació de les dones artistes negres a l’Àfrica.

Sinopsi

Una peça compromesa que qüestiona el significat del privilegi i l’èxit i que s’inspira en dones artistes no identificades que han estat i encara estan aïllades i se les impossibilita contribuir al desenvolupament artístic dels negres. Mamela explora en aquest treball la hipocresia i la justícia i dona veu a heroïnes i artistes rebutjades i desateses de la lluita africana per la independència. L’artista es mou entre un ritual en el qual recupera diversos aspectes de la fortalesa de les dones i un judici on es demana a les figures amb poder que responguin dels seus actes terrorífics.

MAMELA NYAMZA

Mamela Nyamza tendeix a transgredir fronteres amb l’anhel de desafiar la categorització i els límits de qualsevol gènere artístic. Aquesta creadora de Sud-àfrica s’ha format en una gran varietat de modalitats de dansa, des del ballet clàssic fins al butoh, amb una mirada especial a les danses tradicionals. Com a dona africana i lesbiana, ha alçat la veu contra les violacions correctives habituals al seu país. Ha creat projectes comunitaris per ajudar a difondre la influència positiva de la dansa dins de Sud-àfrica. El seu treball commou, remou i genera preguntes.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració