Tot el que necessites per anar al teatre

And so you see...

And so you see...

 And so you see… our honorable blue sky and ever enduring sun… can only be consumed slice by slice… es un solo impactant creat per la punyent coreògrafa sud-africana Robyn Orlin i l’intèrpret Albert Khoza, «una criatura salvatge que tant és curandero tradicional africà com persona transgènere».

La peça la van crear a partir de la gran desolació que va sentir Orlyn en aturar-se a pensar en el futur de la humanitat. «Estàvem en aquell moment molt afectats per una sèrie de violacions correctives contra dones lesbianes negres a Sud-àfrica. Sorgia de manera repetitiva la idea dels set pecats capitals, tot i que cap dels dos no és cristià. Afortunadament, Khoza pertany a una nova generació sud-africana que per a mi representa l’esperança. Entenen el que és l’apartheid i volen anar més enllà».

Robyn Orlin és coneguda per la constant irritació que provoquen les seves peces. Premiada amb la màxima condecoració al mèrit en les arts del Govern francès, ha transformat durant 30 anys els límits entre l’art performatiu i la dansa. Albert Ibokwe Khoza és actor, cantant, ballarí i coreògraf sud-africà transgressor des dels seus inicis, influenciat per ballarins africans com ara Robyn Orlin, Athena Mazarakis, Mandla Mbothwe, Gregory Maqoma, Gerard Bester i Nhalanhla Mahlangu. Per a ell, el teatre, la dansa i l’art en general són armes que recorden, colpegen, infligeixen, consciencien i provoquen canvis.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració