SÂLMON< 2014

SÂLMON< permet veure els treballs més recents d’alguns dels residents de la fàbrica de creació el Graner. En la seva tercera edició, el festival es consolida com una finestra a creadors locals amb una mirada diferencial al voltant del llenguatge del moviment. Entre d’altres presentarem els nous treballs de Manuel Rodríguez, Aimar Pérez Galí o Albert Quesada.

SÂLMON< aposta pel talent i dóna suport creadors que estan a la recerca d’un llenguatge personal, deu dies de programació que ofereixen una visió panoràmica de la creació contemporània local relacionada amb el llenguatge del moviment, des de punts de partida molt dispars, estètiques i llenguatges diferents.

SÂLMON< és una invitació per a l’intercanvi, l’acció i la reflexió que pren el moviment com a punt de referència. Deu dies per establir un diàleg entre artistes, professionals i públic, amb una programació que combina espectacles, laboratoris, xerrades, improvisacions i tallers.

 

Enguany es tanca també una etapa que fins ara vinculava la programació internacional a modul-dance, un projecte europeu de quatre anys de durada que ha facilitat la mobilitat de 52 artistes seleccionats i 20 cases de dansa europees de 16 països diferents. Durant aquest temps el Graner ha acollit en residència a més d’una dotzena d’artistes internacionals associats al projecte europeu. Aquest any seran presents Jefta van Dinther, Tânia Carvalho i Mala Kline, així com també les dues companyies catalanes escollides dins del projecte modul-dance: Los Corderos i La Veronal.

En paral·lel, SÂLMON< acull durant tres dies la conferència de cloenda del projecte europeu, que reunirà a Barcelona artistes internacionals i als directors de les principals cases de dansa europees. Una trobada que explora diferents metodologies de treball i aproximacions a la dansa i la creació contemporània.