Una alquímia de sons

Mercè Rubià

La Camut Band aterra al Teatre Victòria amb el seu claqué enèrgic i original ple de percussió, humor i tecnologia que transforma el moviment dels ballarins en una alquímia de sons.

TEATRE_BARCELONA-Sonoritats-REVISTA_1

Amb vint anys a l’esquena, la companyia de percussió Camut Band ha centrat la seva activitat artística en la investigació i creació d’espectacles interdisciplinaris amb la voluntat de modernitzar el claqué. Després de l’èxit de La vida és ritme, que ha voltat per escenaris de tot el món i porta més de 1.000 funcions, els coreògrafs Rafael Méndez, Sharon Lavi i Guillem Alonso presenten un espectacle que recrea el món màgic dels ballarins que fan sons i música amb els peus mentre ballen, Sonoritats. Hi ha coreografies “a capella” amb efectes sonors, interacció entre la musica en viu i sons virtuals, i materials vius com la fusta, el metall, la sorra i el plàstic, que serveixen com a fil conductor i punt de partida de la dansa. Els moviments dels ballarins es converteixen en sons d’aigua, ceràmica o una nit de tempesta. A més dels sis ballarins, entre els quals Guillem Alonso i Sharlon Levi, a l’escenari hi haurà dos músics i un cantant, Jordi Grifell.

20 anys de companyia
La companyia Camut Band la van fundar l’any 1994 els germans Rafael i Lluís Méndez, coreògrafs i ballarins de percussió, i Toni Español, líder de Cae MaDeila. Amb la seva primera peça, Entre pies y manos, guanyen els premis FAD de Barcelona. A partir d’aquí creen espectacles com Keatoniania, amb el pianista Jordi Sabatés, o La vida és ritme. El 2001 inicien la seva trajectòria internacional passant per Nova York, Toronto, New Haven, Hamburg i Gènova.

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!