Un Grec per gaudir i anar amb tota la teva família

Rubén Garcia Espelta

El Grec Festival de Barcelona ha dissenyat una programació per tal que mares, pares i les seves famílies també puguin gaudir de diferents propostes culturals. Us presentem una selecció d’espectacles i activitats agrupats per edats.

A partir de tres anys

Sergi Ots –artista que ha treballat amb Comediants i Cirque du Soleil– i la seva companyia, Ponten Pie, presenten Bajau, al Mercat de les Flors (dies 9 i 10 de juliol). Aquesta proposta gira al voltant de l’aigua i la importància que té per a les persones. “Si el nostre cos està format d’aigua, per què no vivim sota el mar?”, es pregunten els dos remullats personatges que protagonitzen l’obra. 

Uns dies més tard, la companyia Arcaladanza proposa, al Teatre Condal, l’espectacle de dansa Loop (del 15 al 17 de juliol), una peça curiosa en què els petits i petites descobriran tot el que passa entre bambolines abans i després d’una obra de teatre. 

El colofó serà el 16 de juliol, amb el Grec en Família, una tarda en què les criatures podran fer tallers de titelles, escoltar contes fantàstics i altres d’inclusius, llegir llibres i participar d’instal·lacions que fomenten la intel·ligència i exploren el medi natural. Ho podran fer als Jardins del Grec, a partir de les 16.30 h i amb la companyia de músics com Quimi Portet i Joan Miquel Oliver.

A partir de sis anys

Ja t’ho hem recomanat: teniu una cita els dies 2 i 3 de juliol, a la Fundació Miró, amb l’Agrupación Señor Serrano i la seva Trilogía Olympus, en què un audiovisual enregistrat in situ explica la mitologia grega a les criatures a través figuretes i miniatures. 

Els dies 13 i 14 de juliol el Sant Andreu Teatre albergarà La gata que volia canviar la història, dels Thomas Noone Dance. Un espectacle de dansa i titelles basat en un popular conte oriental que reflexiona sobre d’amistat i la confiança.

A partir de deu anys

La companyia La Baldufa es posa sota la direcció de la coreògrafa Sol Pico amb Imperfect, un espectacle de teatre i moviment on tres figures madures i adultes, molt imperfectes, s’atreveixen a posar-se a ballar. Una reflexió interessant sobre la bellesa, les limitacions i la imperfecció –que també ens pot fer feliços. Els 6 i el 7 de juliol els podreu veure al Sant Andreu Teatre.

Per a tots els públics 

Recordeu que també hi ha espectacles per a tots els públics, que podreu veure tota la família, durant la primera quinzena de juliol, com l’espectacle itinerant El gran goril·la, d’Antigua i Barbuda, a la plaça Margarida Xirgu. Al mateix lloc hi actuarà la companyia de Manolo Alcántara amb Maña, que construeix amb enginy i molts equilibris un gran arc amb diferents objectes de fusta. Finalment, per als qui aguantin fins més tard, el Grec d’aquest any recupera un espectacle que el 2021 es va anul·lar, FIQ, del Groupe Acrobatique de Tanger. Combinaran les piruetes impossibles amb ritmes electrònics i trepidants, els dies 7 i 8 de juliol, al Teatre Grec.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Els noms claus de la nova temporada del Grup Focus

El Grup Focus ha presentat les seves apostes per la nova temporada 2023-2024. Amb un total de setanta espectacles programats, incloent-hi 14 produccions pròpies i 15 coproduccions, els quatre teatres […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!