Traïció al Círcol Maldà

Comunicació

traïció al círcol maldà

Aquest matí Pep Tosar publicava al diari digital de cultura Núvol un decàleg denunciant la traïció de Pirates Teatre per quedar-se amb la gestió del Círcol Maldà, que va tancar portes el mes de setembre. Us el reproduïm íntegrament:

“Estimats amics:

Davant la notícia feta pública de què el Círcol Maldà torna a obrir la porta de les mans de la companyia Pirates Teatre, em veig amb la necessitat i amb l’obligació d’aclarir algunes coses.

1.- Durant l’últim any que he passat a la sala, vaig demanar oficialment a la propietat en diverses ocasions que em renovessin el contracte de lloguer. Sempre em van respondre, i així ho he transmès quan m’ho han preguntat, que això no era possible ja que ho volien dedicar a una activitat diferent. Mentien.

2.- Adrià Aubert, Pirata Timoner i col·laborador meu al Maldà, em va insinuar a principis d’Agost que volia arribar a un tracte amb el propietari del Círcol per portar ell mateix la sala, comptant amb la meva col·laboració. Que ell només ho faria si el propietari acceptava la proposta amb aquesta condició. Li vaig dir que el que es proposava, al meu poble en diem traïció. Em va dir que si jo ho veia així, que desistia de la seva idea. Mai més vam parlar del tema. Mentia.

3.- Durant l’últim mes de la meva gestió, Betina Aparicio, administradora de la propietat, em comunicava que estaven interessats en comprar-me part del material que jo havia instal·lat a la sala. Era obvi que algú el volia fer servir. Li vaig preguntar qui serien els nous llogaters. Em va dir que no ho sabia. Mentia.

4.- Marina Marcos, la meva gerent al Maldà, i nova gerent del Maldà Pirata, va treballar amb mi fins l’últim dia del mes de setembre passat, a la taula del costat de la meva. Des d’aquest petit despatx compartit, vaig mantenir les converses telefòniques amb Aparicio sobre la venda del material. Quan penjava el telèfon, li preguntava a la Marina qui creia que serien els nous llogaters? Em va dir que no ho sabia. Mentia.

5.- Adrià Aubert, Laura Aubert, Marina Marcos, entre d’altres Pirates, van assistir als actes de comiat que vam celebrar al Maldà el dia del tancament. Tots van fingir una afligida decepció. Mentien.

6.- Basta fer un cop d’ull als propòsits que els Pirates han fets públics respecte al seu projecte al Maldà, les línies de programació, la imatge gràfica, etc. per adonar-se que ens volen fer creure que “recuperen” el Maldà, que el “continuen”, que el “salven”. Menteixen.

7.- Queda clar que no coneixia bé l’Adrià Aubert a nivell personal. Però ha estat el meu ajudant de direcció i crec que, a nivell professional puc donar testimoni que res em resulta tan llunyà com un espectacle seu.

8.- El Círcol Maldà al qual he dedicat el cent per cent dels últims cinc anys de la meva vida, ha sortit per sempre del Carrer del Pi, número 5 i està pendent d’ubicar-se en un nou emplaçament. Res del que hi pugui succeir d’ara endavant no està relacionat amb mi en absolut.

9.- La traïció és com un terrible desassossec que et mutila l’ànima. L’ànima, aquesta idea que els nostres temps han purgat a la condició humana. Només els traïdors la viuen com una festa.

10.- Mai més tornaré a posar els peus al Círcol Maldà, ni personalment ni professionalment; i procuraré fer-me tan lluny com pugui dels Pirates i de tots nàufrags que remolquin. El temps dirà si menteixo o dic la veritat.”

Pots consultar la font original d’aquest escrit aquí: http://www.nuvol.com/noticies/decaleg-entorn-del-circol-malda/

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt asseguren que els espectadors els ho havien demanat: “Escriviu-ne una segona part perquè la primera acaba amb una intriga, que voldríem saber quin […]

Comentaris
 • Toni bautista

  David Belzunce después de leer lo que ha escrito Pep, me doy cuenta, que nada de lo que dice en su decálogo sobre el Maldà tiene que ver con la pregunta que planteas. No es la decisión de cambiar la dirección del Maldà lo que centra sus críticas, y me me huele que tendría muchos motivos para ello.
  Tampoco, y en sentido metafórico, es tener que renunciar a tu propia casa, aunque no la tuvieras en propiedad, tan solo porque el casero quería decorarla a su gusto y manera, y que encima, lo hicieras tu mismo siguiendo sus instrucciones.
  Es otra cosa mucho más jodida que lo que acabo de decir. Que personas a las que quieres y en las que has confiado te mientan, ya sea por maldad, por necedad o por falta de valentía.
  Esas cosas que tanto marcan al que las ha hecho como hiere al que ha recibido el agravio, un agravio muy difícil de superar por cierto.

  Respondre
  29/11/2013
 • maria cabau

  Més enllà d’ésser descortès David Belzunce, crec que no deus conèixer la grandesa professional i personal d’en Pep Tosar. La pregunta clau ja ha estat resposta, abans d’ésser preguntada. Jo agraeixo a en Pep Tosar que hagi tingut la valentia i força per, en aquets moments tan durs, escriure una carta tan aclaridora com aquesta. He passat moments autèntics al Maldà. Les coses ben fetes i fetes amb el cor, s’obren pas. I el temps, posa tothom al seu lloc.

  Respondre
  29/11/2013
 • Més enllà de si Pep Tosar diu tota la veritat o no i de la consideració que pugui tenir la maniobra de traïció, caldria que ell mateix es plantegés com és que totes les parts s’han orquestrat per continuar amb l’activitat del Círcol Maldà sense ell al capdavant. Crec que aquesta és, realment, la pregunta clau.

  Respondre
  27/11/2013
Enllaç copiat!