La tercera edició del Maldà en Dansa posa accent en el gest

Redacció

L’objectiu del Maldà en Dansa és apropar el públic de el Maldà a la dansa, i el públic de la dansa al Maldà, explica Anna Romaní, impulsora del festival. Enguany, després de l’èxit i progressiu creixement en les dues darreres edicions, es diversifica amb propostes d’arrels ben diverses: flamenc, dansa-teatre, manipulació d’objectes o danses urbanes. Amb una programació que gira entorn el concepte de la dansa i el gest, es podran veure les peces curtes de Sara Cano, Pol Jiménez, Colectivo Ache, Kernel Dance Theatre, Diego Sinniger, Nadine Gerspacher i Nicolas Ricchini i Cia InBeat.

maldaendansa

Com cada any, la programació es divideix en dos programes que s’alternen en els dies. Al primer programa (17, 19 i 21 de maig), Sara Cano Compañía de Danza porta la seva peçaA palo seco, un espectacle de dansa contemporània amb arrel flamenca. El dia 17, excepcionalment, obrirà el programa Alfred de Pol Jiménez, que ballarà per les Galeries buscant la complicitat dels vianants, per després conduir-los a la sala. L’acompanya De Norte a Sur, una proposta del Colectivo Ache que combina el gènere contemporani amb la manipulació d’objectes. Creació i interpretació de Maria de Acha i Helena Canas. I reLIVE, de Kernel Dance Theater, una coreografia de Junyi Sun, que també dirigeix la peça i l’interpreta amb cinc ballarins més.

Al segon programa (18 i 20 de maig), Diego Sinniger de Salas interpreta Dis-connect, una creació conjunta amb Lali Ayguadé que fusiona la dansa contemporània i danses urbanes. Nadine Gerspacher i Nicolas Riccini s’uneixen per crear A sweet hello, una trobada entre dos personatges peculairs en una barreja de dansa-teatre contemporània i teatre físic. La vetllada acaba amb SOM. Dues ànimes en moviment, de InBEAT.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Pel que fa a les activitats paral·leles, es repeteix l’actuació única fruit del laboratori de creació d’Empíric amb diverses disciplines i artistes i amb la corresponent postfunció de la mà de Jordi Sora i Travessia Recomana. També repeteix Roberto Fratini, teòric i dramaturg de dansa, que proposarà la seva visió sobre la dimensió del gest en la dansa en una xerrada. Toni Jodar, Beatriu Daniel i Bárbara Raubert faran el seu Explica Dansa, on es parlaran dels conceptes principals de la dansa per tal d’apropar aquesta disciplina al públic. Per un altra banda, també s’inaugurarà l’exposició fotogràfica sobre dansa Escenes emergents / primer acte, de Tristán Pérez-Martín, es podrà gaudir de la improvisació de Pol Jiménez a l’entrada de les Galeries Maldà i es completarà el cicle d’activitats amb una màster class de Dereck Pedrós sobre la creació de vídeos de dansa, enfocada a ballarins i creadors audiovisuals.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!