‘A teatro con Eduardo’, ‘El público’ i ‘Dansa d’agost’, entre els favorits dels XXII Premis Butaca

Redacció

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya arriben a la seva 22a edició i, un cop més, han obert les votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques de la darrera temporada.

teatre_barcelona-premis_butaca-revista_1

A teatro con Eduardo, la versió dirigida per Lluís Pasqual de dos De FilippoHome i senyor i La gran il·lusió, parteix com una de les favorites amb set nominacions, entre les quals millor direcció, millor actor per a Ramon Madaula i millor actriu de repartiment per a Francesca Piñón. Curiosament, però, no competeix en la categoria de millor muntatge, on sí que hi trobem Dansa d’agost, que segueix de prop l’obra del Lliure amb nominacions per a Ferran Utzet, en la categoria de millor director, i Mònica López, millor actriu de repartiment; i també El público, el Lorca dirigit per Àlex Rigola al TNC, que també compta amb la nominació a millor director.

Les segueixen d’aprop amb cinc nominacions els musicals Molt soroll per no res 73 raons per deixar-te’ i amb quatre Maria Estuarda, Marits i mullers i Sugar, ningú no és perfecte.

Destaquen també les nominacions a millor direcció de Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Carme Portaceli per Només són dones i Pau Roca per Història. En la categoria de millor actriu protagonista les nominades són Anna Alarcón (Psicosi de les 4.48), Mercè Arànega (Neus Català), Míriam Iscla (Dona no reeducable), Sílvia Bel (Maria Estuard) i Clara Segura (Conillet); i millor actor, Andreu Benito (Marits i Mullers), Oriol Genís (Vespres de la Beata Verge), Lluís Homar (El professor Bernhardi), Ramon Madaula (A teatro con Eduardo) i Pol López (Hamlet).

En la categoria de dansa la lluita és entre quatre espectacles: El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company). Com a novetat, a més, enguany hi ha la categoria d’altres disciplines, on hi ha tres candidates a guanyar el premi: Most of all, you’ve got to hide it from the chicks de Carla Rovira, Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés i Patetisme il·lustrat de Carles Santos.

Per vuitè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Teatre Apolo el dilluns 19 de desembre a les 20:30h. Com a novetat, els espectadors podran comprar entrades a 14€ per assistir a l’acte. Les votacions, que es tancaran el proper dilluns 12 de desembre, es poden fer a través del seu web: www.premisbutaca.cat.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!