FESTIVAL DE DANSA

Sant Andreu s’omple de dansa

Et proposem quatre espectacles del Festival Dansat que no et pots perdre

Redacció

Del 21 al 29 d’octubre el SAT! Teatre celebra la 19 edició del Festival Dansat, amb 7 espectacles que inclouen dansa contemporània, dansa teatre, danses urbanes, dansa clàssica i d’arrel. Et proposem quatre espectacles que no et pots perdre.

1. V’ de la cie. L’Émerveillée

El dijous 26 d’octubre arriba aquest espectacle, creat per Patricia Hastewell i el violoncel·lista Jordi Claret, que indaga en la necessitat humana de deixar empremta, de la fugacitat de la vida i de la perpetuïtat de l’art. Les dues figures a escena representen dos pols gairebé oposats: el caràcter efímer de la dansa contrasta amb les peces centenàries de Johann Sebastian Bach i György Ligeti. Una experiència artística de dansa, teatre visual, música i pintura en directe que es basteix sobre la idea clàssica: ars longa, vita brevis.

2. ‘We are Aliansat’

Quatre de les companyies residents al SAT! que presentaran, el divendres 27 d’octubre, quatre peces breus de dansa contemporània. Quatre visions, quatre llenguatges, quatre sensibilitats divergents sobre la dansa.

    • Verònica Hernández Royo i Xavier Gumà representaran Flor de maig, una peça que proposa una nova mirada a la tradició des d’una perspectiva de postmodernitat, amb la dansa d’arrel com a base en diàleg amb la dansa urbana i contemporània.
    • Proyecto Larrua proposa Shoot the target, que parteix del moviment com a canalitzador d’emocions, capaç de generar diàleg, plantejar i resoldre conflictes, trobar-se.
    • Javier Arozena Cia. & Élida Dorta porten VU, una peça de dansa contemporània que centra la mirada en la trobada, en la textura d’aquesta. Dos cossos explorant l’espai que generen les seves dues masses, revelant-ne una tercera en contínua transformació.
    • Carla Sisteré i Anna Sagrera despleguen els llenguatges de la dansa i el teatre físic a ritme de cançons d’Ella Fitzgerald o Elvis Presley combinats amb sonoritats contemporànies com Alexander EspionzaThe Sad-Mad Method parla d’odi, d’aprenentatge, d’amor propi. De tocar fons i de reconstruir-se, per celebrar-se finalment sota un ruixat de confeti.

Javier Arozena Cia. & Élida Dorta a ‘VU’

3. ‘Non-Upgraded Existence’ de Nadine Gerspacher

El dissabte 28 d’octubre el SAT! albergarà aquest retrat d’una família en la seva incessant recerca d’un futur millor. El públic acompanyarà els seus cinc membres pels canvis emocionals més extrems: dels riures alegres d’una filla jove a les escalades de violència en les discussions entre els progenitors. La família desferma els seus anhels més profunds, la seva recerca de la felicitat -i d’humanitat- a través d’una atractiva peça de dansa-teatre plena de poesia.

 

4. ‘Lóng’ de Kernel Dance Theatre

Diumenge 27 d’octubre tancarà l’actual edició del Dansat aquesta reconeguda companyia pel seu llenguatge propi, que integra la dansa contemporània, les arts marcials i el teatre, proposa un títol (Lóng) que remet a “llarg” en anglès i a “drac” en xinès”, que té com a eix conceptual i de moviment la figura tradicional del drac i és una reflexió sobre els límits i les fronteres amb els quals vivim dins d’una societat que canvia i es transforma constantment.

Més informació sobre el Dansat, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!