Nova etapa pel Círcol Maldà

Comunicació

novaetapamaldaEl Círcol Maldà reobre les seves portes amb nova direcció artística i una programació plena de cares joves, que inclou, entre d’altres, a Bruno Oro i les companyies Sixto Pax, Les Antonietes i A tres bandes.

La direcció artística quedarà en mans d’un equip de catorze persones integrants de la companyia Pirates Teatre. Coordinarà el departament el director de teatre i violinista Adrià Aubert. Defenen una nova filosofia per aquest espai singular, molt diferent del que el Círcol Maldà ha estat els cinc darrers anys.

TRES LÍNIES DE PROGRAMACIÓ

Tots els espectacles s’aprofitaran de la proximitat, intimitat i bona acústica que desprèn la petita sala del carrer del Pi, amb un aforament de cinquanta persones. El nou Círcol Maldà acollirà tres línies de programació: teatre i dansa, concerts i cabaret. Volen acollir noves creacions i adaptacions de clàssics tant pròpies com d’altres companyies.

S’estrenarà l’11 de desembre amb el musical “Sing Song Swing“, de Pirates Teatre, que ja va representar-se al mateix espai la darrera temporada. L’espectacle explica com es posa en marxa una jove companyia que rep l’encàrrec de fer un espectacle.

El seguirà la companyia Les Antonietes amb una adaptació de Txèhov al febrer, “Vània”, i els SIxto Paz, que encara estàn acabant de concretar els projectes que desenvoluparan a la sala. La companyia A Tres Bandes, al seu torn, portarà l’espectacle “Solfatara”, sobre el volcà que hi ha a l’interior de cada persona.

Els dilluns es programarà un cabaret que acollirà “Dos machos verdes fritos” de la companyia La Bacanal, amb David Verdaguer i Òscar Machancoses; “La caiguda de la H”, de Jordi Oriol, i el recital poètic “Ahora que de casi todo hace ya 20 años”, de Marc Artigau.

Pel que fa a la programació musical, el Círcol acollirà des de jazz, fins a música barroca, passant per Marco Mezquida amb “L’hora fèrtil” i el Marcel·lí Bayer Quartet amb “Les Narrations”. El televisiu Bruno Oro presentarà el seu disc “Viatge de l’home que esternuda” amb una posada en escena de Ramón Simó, director del Festival Grec.

La sala s’ha remodelat lleugerament per acollir altres activitats paral·leles, com petites exposicions, conferències i debats.

RELLEU POLÈMIC 

El relleu en la gestió del Círcol Maldà ha creat polèmica els darrers dies. La carta de Pep Tosar publicada a Núvol en la que acusava el nou equip gestor de “traidors” va aixecar una polsaguera de retrets a les xarxes socials. Pirates Teatre la van frenar ahir: “No podem fer més que valorar el que ha fet en Pep i el seu equip en aquesta sala”.  També van afegir que van trobar-se l’equipament orfe d’equip gestor, i que van presentar el seu projecte a la finca quan van saber que l’anterior direcció no seria renovada.

FINANÇAMENT 

Molts dels components de Pirates Teatre tenen feines complementàries que combinen amb la gestió de l’espai. Tot i això, la vocació del Círcol Maldà és de ser viable per sí sol, i per això iniciaran una campanya de micromecenatge per al seu públic habitual. Les entrades dels espectacles costaran 20 euros a taquilla i 14 si es compren a través de la pàgina web.

 

CÍRCOL MALDÀ. Històries de prop. from Els Pirates Teatre on Vimeo.

 

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!