La companyia de dansa La Veronal guanya el Premi Ciutat de Barcelona

Redacció

Després del parèntesi de l’any passat, l’Ajuntament de Barcelona torna a concedir els Premis Ciutat de Barcelona , un certamen que reconeix la creació artística i la recerca científica i educativa. Una de les primers categories que s’ha fet pública és la que fa referència a les arts escèniques que ha reconegut el treball de la companyia de dansa La Veronal, especialment pels espectacles Sonoma Opening Night.

El jurat, presidit per Ferran Dordal i format per Lali Álvarez, Maria Rosa Badia Sopeña, Imma Colomé i Clara Peya, ha acordat, per unanimitat, atorgar aquesta premi a la companyia per “la singularitat i la potència visual, interpretativa i conceptual dels dos espectacles, i vol destacar molt especialment el treball dels intèrprets i la resta de l’equip artístic com a cocreadores de les dues peces guardonades”.

Escena de ‘Opening night’ de La Veronal, al TNC (Imatge: May Zircus TNC)

En aquesta edició postpandèmia els premis s’han reduït i han reformulat en una única categoria d’Arts Escèniques, les seccions de Teatre, Dansa i Circ. Entre la resta de guardonats d’altres categories destaquen noms com el Festival Bachcelona, en la categoria de música; el Festival Reteena, en la categoria d’Audiovisuals i Cultura audiovisual; Laia Estruch pel projecte “Ganivet”, en la secció d’Arts Visuals.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 15 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Escena de l’espectacle de La Veronal, ‘Sonoma’ (Iatge: Anna Fabrega)

Qui són La Veronal?

La Veronal és una companyia de dansa fundada l’any 2005 pel coreògraf valencià Marcos Morau (València, 1982) . Morau va estudiar Coreografia a Barcelona, València i Nova York. Els seus coneixements artístics no es limiten a la dansa sinó que s’estenen a altres disciplines com ara la fotografia i la dramatúrgia, cursant un Màster en Teoria de la Dramatúrgia. El 2005 crea La Veronal, col·lectiu format per artistes procedents de la dansa, el cinema, la literatura o la fotografia. Marcos Morau ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Dansa 2013, concedit pel Ministeri de Cultura, així com altres reconeguts reconeixements nacionals i internacionals. L’equip artístic de La Veronal també ha exportat el seu segell a altres companyies de reconeguda reputació internacional, entre elles la Companyia Nacional de Dansa o el Ballet de l’Òpera de Göteborg.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!