El Guasch Teatre podria tancar amb nombrosos deutes a les companyies

Mercè Rubià

Segons informa Barcelona Televisió, el Guasch Teatre ha tancat les portes dos mesos després d’haver presentat un concurs de creditors amb molts deutes pendents, diverses companyies afectades i una acusació d’apropiació indeguda de diners. L’empresa ja hauria acomiadat als dos treballadors de la sala. Tot i això, els responsables de la sala encara no n’han confirmat el tancament.

TEATRE_BARCELONA-guasch-REVISTA_1

Jaume Nadal, que havia treballat de comptable de la sala durant 7 anys i fins el 2012, ha explicat a BTV que l’empresa tanca per “mala gestió” després que presentés un concurs de creditors el 15 de març, “ofegat per deutes que afecten proveïdors i companyies de teatre”. Joan Forns, de la companyia La Paparra, explicava al mateix mitjà que el Guasch els deu 15.000 euros i que “hi ha altres companyies en la mateixa situació”.

El mateix Nadal va més enllà i denuncia una presumpta apropiació indeguda de diners. L’excomptable assegura que Guasch va “falsificar factures” per obtenir subvencions de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, entre les que n’hi havia una vinculada a la seva companyia, Artemises.

El Teatre Guasch, amb un aforament de 300 persones, va obrir l’any 1995 de la ma de Juan Guasch i Martha Carbonell i tenia una programació estable per a adults i infants.

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!