El festival Grec es farà al juliol amb limitacions de públic als teatres de Montjuïc i al TNC

Rubén Garcia Espelta

El festival Grec d’enguany s’emmarca en un context particular i únic. Malgrat la situació sanitària, provocada per la pandèmia del Covid-19, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura de la ciutat, no ha volgut renunciar al seu esperit i l’ha reconvertit en un aparador i motor perquè la vida cultural es pugui recuperar progressivament.

El Grec d’aquest any se celebrarà al juliol i agost i concentrarà bona part de la seva activitat al Teatre Grec, Teatre Lliure, Mercat de les Flors, TNC i també en alguns museus, respectant les limitacions de públic marcades per les autoritats sanitàries. El festival està pensat també per ser un banc de proves de nous formats online, fet que permetrà arribar a més públic i que els artistes provin les seves propostes en espais alternatius a les sales teatrals.

El festival, que mantindrà el pressupost de 3,3 milions d’euros d’anteriors edicions, s’ha reinventat per continuar donant suport a companyies locals i tindrà en compte les dificultats econòmiques que pot patir la ciutadania a la tornada del confinament, amb espectacles amb preu únic de 15 euros i preu reduït de 5 euros per als espectacles familiars.

Laura Sancliment ACN

Un cartell amb una vuitantena de propostes: 50 són coproduccions i 15 espectacles reprogramats

El festival Grec, que presentarà la nova programació al juny, acollirà 50 coproduccions locals pensades tant pel Teatre Grec com per ser representades a diferents espais de la ciutat. Durant el confinament tots els artistes han seguit treballant per tenir a punt les seves creacions tot i sabent que per arribar a estrenar serà necessari que les companyies hagin pogut trobar-se per assajar físicament durant el mes de maig, en especial les produccions de dansa i circ.

A aquestes coproduccions cal sumar 30 propostes més, que corresponen a 15 que s’han acollit d’espectacles cancel·lats durant aquests mesos de confinament i 15 propostes més de fora de Catalunya i internacionals.

Atès l’escenari sanitari canviant, si el mes de juliol algunes de les produccions previstes no poguessin representar-se s’inclouran en el programa De Grec a Grec i podran ser representades durant tot l’any en qualsevol moment de la temporada en teatres de la ciutat de Barcelona, o en festivals del territori català.

El espais del Grec 2020

• El Teatre Grec acollirà públic en funció de les condicions marcades per les autoritats sanitàries (de les 2000 persones que poden entrar al recinte només accediran 800 persones).

Mercat de les Flors, TNC i Teatre Lliure obriran també amb una reducció d’aforament i programaran produccions previstes per a sales més petites fent servir sobretot la Fabià Puigserver, la sala Maria Aurèlia Campany i la Sala Ovidi Montllor.

• Museus com el MNAC, CCCB, MACBA, El Born CCM i Museu Marítim se sumen al Grec amb espais amb accessos controlats i l’aforament que les autoritats sanitàries fixin.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!