NOVA TEMPORADA TEATRAL

Comèdia i dansa: les claus de la nova temporada de la Sala Versus Glòries

Lloll Beltran, Jordi Banacolocha, Bàrbara Mestanza, Vero Cendoya, Roser Batalla o el duet còmic Faixedas i Xuriguera són alguns noms de la nova programació

Rubén Garcia Espelta

Al carrer Castillejos, just al costat de l’entrada del nou túnel de Glòries, hi ha ubicat un petit teatre que alberga prop d’un centenar de localitats. Actualment, el local inaugurat l’any 1995 com a Versus Teatre, està gestionat per la productora Apunta Teatre amb Ramon Godino i Jofre Blesa al capdavant. Amb un esperit renovat, sota el nom de Sala Versus Glòries, el projecte empren ja la seva cinquena temporada consolidant la faceta de centre producció i d’exhibició d’espectacles que combina dues disciplines: la dansa, amb una programació regular els dimarts i els dimecres, i el teatre de text, de dijous a diumenge.

Una temporada teatral amb grans noms

Els actors Fel Faixedas i Carles Xuriguera, coneguts per la històrica companyia Teatre de Guerrilla, inauguren la temporada amb Ni rastre de qui vam ser, un espectacle poètic i esbojarrat sobre dos homes que passen les hores en un teatre mort.

Sota la direcció de Jordi Andújar i Marc Rosich, els actors Lloll Beltran i Àlex Casanovas protagonitzaran, del 13 d’octubre a l’11 de desembre, Cartes d’amor. Una obra de d’ A.R.Gurney on es llegeixen les cartes d’amor intercanviades per una entranyable parella i que retraten els diferents passatges vitals dels personatges.

El dramaturg Roc Esquius signarà aquest desembre Rapinyaires, una peça dirigida per l’argentí Nelson Valente que narra la història d’una parella que veu amenaçada la seva tranquil·litat després de deixar la ciutat i instal·lar-se al camp. L’obra, que s’emmarca en un nou programa d’intercanvi amb l’escena Off de Buenos Aires, és una producció d’Apunta Teatre i comptarà amb un repartiment amb noms com Roser Batalla. L’any 2023 començarà amb Pazzo.Foll, amb Jordi Banacolocha com a protagonista, una metàfora entre el circ i aquelles coses que fan avançar i canviar ràpid el món.

El punt més contemporani de la programació el posaran la creadora Bárbara Mestanza i la companyia LAminimAL, que celebrarà els seus anys de vida. La primera presentarà We will always love you, una nova creació dirigida per Jaume Vinyas i que planetja un dilema ètic i moral al voltant d’un grup d’amigues que en el passat van decidiri deixar de banda a una integrant del grup; en canvi, el segons, sota la direcció de Daniella de Vecchi apostaran per El regne de les anguiles, un treball sobre els nens robats del franquisme i postfranquisme que es podrà veure al maig.

La consolidació de l’aposta per la dansa

Entre les més destacades hi ha Just a mood de EnJazz; WE de la Cia Kiko López, un programa doble de les peces Wiwbak i Etéreas; Hem de parlar de Vero Cerdoya, sobre les relacions familiars i els seus conflictes; Les dones de Shakespeare dirigit per Maria Rovira; l’espectacle de flamenc Siento Sevilla amb Inmaculada del Rocio; o la peça Cuerpo Mistico de Celia Espadas, sobre la dualitat dels cossos.

La nova temporada arrenca després que s’hagin fet reformes a l’espai. La temporada passada va tancar amb 219 funcions i 8.804 espectadors i una mitjana d’ocupació del 55,89%.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!