Arts escèniques a la fresca al barri de Gràcia de Barcelona

Rubén Garcia Espelta

El Festival nunOff arriba a la seva desena edició apostant un any més per la creació contemporània. Del 9 al 14 de juliol es podran veure 15 espectaclesde diverses disciplines artístiques relacionades amb l’escena. Sis nits a l’aire lliure, dins el marc incomparable del Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri, al bell mig del barri de Gràcia.

Aquesta cita anual amb els creadors pretén impulsar i donar visibilitat a propostes artístiques emergents, així com dinamitzar les relacions entre artistes, professionals del sector i públic en un ambient de col·laboració i proximitat. Sempre des d’un lloc molt honest, d’amor per la senzillesa i sensible amb el fet artístic, apostant per una aproximació creativa als reptes de la vida i a conceptes com el feminisme, la mort o l’amistat.

La música i els espectacles de circ, teatre i dansa són les peces claus d’una programació que reuneix les propostes més fresques i trencadores de d’artistes, que malgrat la seva joventut ja gaudeixen de renom.

PROGRAMACIÓ

DILLUNS 9 DE JULIOL
ENVÀ (Circ, acrobàbia, humor) – Amb 250 quilos de palla i dos acròbates que sumen 125 quilos més, la companyia catalana Amer i Àfrica mostraran el seu mestratge en la tècnica del mans a mans.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

WE-DING! (Teatre físic, dansa,  humor) – Dues núvies esperen al Mariano, el seu futur marit, a les portes de l’esglèsia. Vestides de blanc, a ritme de reggeatón i amb molt d’humor lluitaran per ser les protagonistes del casori.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

NORMALITAT (Dansa, teatre) – El ballarí Miquel Barcelona proposa una trobada poètica, física i contundent al voltant del concepte de normalitat. Amb Mariona Castillo i Gemma Martínez.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

DIMARTS 10 DE JULIOL
QUIÉNES (Dansa) – La multipremiada companyia la mínima presenta un espectacle sobre l’amistat i l’evolució de les relacions al llarg del temps.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

LAU EME (Dansa) – Els vascos Haatikclamen contra el masclisme i reten un homenatge a la lluita diària de les dones per conquerir els seus drets.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

ÀNTEROS (Teatre musical) – 10 ruptures amoroses ideades per Núria Llausí (Les Bruixes de Salem, Andrés Lima, Festival Grec 2016), i interpretades per 8 actrius i una banda en directe.
Ves a la fitxa de l’espectacle.


DIMECRES 11 DE JULIOL

FATIGADA LLIBERTAT (Dansa, moviment) – Magí Serra, creador que treballa en els límits entre dansa i moviment, presenta una peça sobre un cicle que pot ser de vida, de coneixement o d’alliberament, i que questiona la relació que tenim amb la ciència i el nostre cos.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

VAIVÉ (Dansa) – Aquest duet entre Laia Santanach i Miquel Barcelona explora com la complicitat, l’escolta i la confiança en l’altre dóna pas a que la idea de cicle, de continuïtat, de temps i d’espai es faci visible en una peça de dansa. 
Ves a la fitxa de l’espectacle.

A LA ESPERA (Dansa) – El Colectivo Maraca explota les infinites possibilitats d’una avorrida i llarga espera de tres persones en un banc.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

DIJOUS 12 DE JULIOL
VEUS PER VEURE-HI CLAR
 (Música) – La cantautora pop Anaïs Villa presenta el seu últim disc on les harmonies vocals en són l’element principal.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

MARC VILAJUANA (Multidisciplinar) – 7 micropeces d’un polifacètic creador que investiga des d’un art que mescla filosofia i estètica.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

DIVENDRES 13 DE JULIOL
TO SCAPE (Teatre) – La confusió vital i el dubte constant son el punt de partida de la proposta de microteatre de Judit Saula.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

“?” CONFUSIÓ (Música) – El segon projecte discogràfic del flautista i cantautor Oriol Mula reflexiona sobre la fragilitat de cada un dels instants que vivim. Dani Comas l’acompanya en aquest recull de cançons confuses.
Ves a la fitxa de l’espectacle.


DISSABTE 14 DE JULIOL

THE QUIET A (Música) – La ballarina, pedagòga i coreògrafa Gisela Creus, afincada a Boston i membre del New Movement Collaborative, presenta un projecte íntim basat en l’assumpció d’humiltat i acceptació de modèstia.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

HEAVEN & EARTH (Música) – El nou projecte musical de Nacho Melús és una creació de 10 temes inèdits que barregen el gospel i el flamenc a la recerca dels punts en comú que tenen els 2 gèneres.
Ves a la fitxa de l’espectacle.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    Gran nit d’art i màgia a la fresca… dels imprescindibles de l’estiu!

    Respondre
    18/07/2018
Enllaç copiat!