SELECCIÓ TEATRE BARCELONA

7 recorreguts artístics per viure el Grec més autèntic

Et seleccionem 9 itineraris artístics per poder gaudir 100% del Festival Grec de Barcelona 2023!

Redacció

El Festival Grec presenta cada any una excel·lent programació que vista en conjunt sembla inabastable, però sabem que si t’ho posem fàcil, podem ajudar-te a gaudir al 100% d’una experiència cultural diferent que recordaràs sempre.

A TeatreBarcelona et seleccionem 9 recorreguts temàtics que agrupen diferents espectacles de la programació escènica del festival més important de Barcelona!

Explora el Grec 2023!

Grans sinèrgies artístiques:

Una orquestra simfònica amb una reconeguda coreògrafa

Partint de la setena simfonia de Beethoven, que versa sobre la llibertat de les persones, l’artista alemanya Sasha Waltz ha creat una coreografia on amplifica les idees de revolució i d’un nou món amb la col·laboració del compositor de música electrònica experimental Diego Noguera, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Un cèlebre compositor amb dos cors de referència

El reconegut David Lang col·labora amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau en aquesta reinterpretació de l’òpera Fidelio de Beethoven que parla de l’amor, el poder o els drets individuals. Una peça contemporània impactant protagonitzada per un gran cor de presoners.

Grans noms internacionals:

Robert Wilson

Dramaturg i director americà que revolucionà la manera de fer teatre i òpera a finals dels anys 70 combinant moviment, il·luminació, escultura, música i text. És fundador i director del centre artístic Watermill de Nova York. El 15 i 16 de juliol al TNC presenta Ubu, una proposta inclassificable que aborda temes com la guerra i el totalitarisme fent dialogar obres d’Alfred Jarry i de Joan Miró.

Rabih Mroué

Actor, dramaturg i artista visual del Líban. Les seves obres qüestionen la posició del públic, el paper de l’intèrpret i les formes que adopta la representació escènica. Els dies 17 i 18 de juliol estrenarà al Teatre Lliure de Montjuïc Riding on a cloud, una obra a mig camí entre realitat i ficció, que explica la història del seu germà, supervivent d’una guerra civil després de rebre un tret al cervell.

Dimistris Papaioannou

Rutines és un espectacle de titelles inspirat en la tradició popular europea que durant segles s´ha representat en carrers, places, parcs i petits teatres per tots els públics. El protagonista és Malic, l’aventurer, que en aquesta ocasió s’enfronta a la rebel·lió de personatges i elements escènics en una desbaratada comèdia per a titelles.

Espais no convencionals del Grec:

L’Ateneu Barcelonès

Fundat l’any 1860, l’Ateneu s’ubica a l’antic Palau Savassona en ple Barri Gòtic. L’edifici, declarat bé d’interès cultural, albergarà Quatre solos soles, quatre peces d’òpera de petit format on quatre dones exploren diversos aspectes de l’experiència femenina a través d’un seguit d’històries escrites per Victoria Szpunberg, Helena Tornero, Cristina Cordero i Marc Rosich amb música de Lucas Peire, Mario G. Cortizo, Joan Magrané i Raquel García-Tomás

Recinte Modernista de Sant Pau

La coreògrafa Marina Mascarell s’encarregarà de reinterpretar Rèquiem de la llum del compositor Gabriel Fauré en un espectacle immersiu on els solistes i el Cor de l’Orfeó Català guiaran el públic per diversos espais de l’Hospital de Sant Pau en una experiència gairebé ritual. No us perdeu aquesta connexió profunda entre veus, cossos, text i espai.

Fundació Muñoz Ramonet

Aquesta fundació, creada el 1994, amb el propòsit de conservar l’espai i el seu jardí, dissenyat pel paisatgista francès Jean-Claude Nicolas Forestier, s’obre per albergar Una casa en la montaña d’Albert Boronat. Una obra teatral immersiva protagonitzada per Javier Beltrán, Sergi Torrecilla i Boronat en persona en un indret molt especial del barri de Sarrià-Sant Gervasi. 

Propostes de proximitat imprescindibles:

La Chispa al Teatre Akadèmia

Comèdia de Marc Angelet que transcorre en una petita botiga de còmics, on uns joves hauran de decidir si continuen amb el seu negoci o planten cara a un superheroi buscat per la policia. Corredisses, amors impossibles i malvats polítics a l’aventura de superherois feta espectacle

Solar a El Maldà

El col·lectiu de teatre documental, polític i immersiu Mos Maiorum proposa una litúrgia sobre la crisi energètica i el negoci de les centrals de plaques fotovoltaiques. Un testimoni sobre la pèrdua d’identitat del món rural i de la sobirania alimentària.

*Hit me if i’m pretty* a l’Antic Teatre

La controvertida artista Juana Dolores carrega contra el sistema capitalista a la seva segona creació escènica. Aquest solo performatiu esdevé una crítica feminista sobre la sobirania de l’objecte de desig en un context sentimental, sexual i comercial.

Coreografies que has de veure:

This is noy. An act of love & resistance d’Aina Alegre

Presenta una peça musical i coreogràfica per a nou intèrprets: cinc ballarines, tres trombonistes i una tuba. Juntes, invoquen diversos imaginaris i converteixen en moviment i so la relació que tenen amb un element invisible però essencial: l’aire.

Fem una bona pena abans de morir de Sònia Gómez

La fi de l’existència i la visió de la mort, tant en l’escena com en la vida, donen ales a la performer i coreògrafa Sònia Gómez, que fa tàndem amb la música experimental de Los Sara Fontán dins del cicle Escenes.

Double infinte dels Mal Pelo

María Muñoz, al costat de Pep Ramis, ha convertit la companyia de dansa Mal Pelo, al llarg de 35 anys, en un dels referents de la dansa del nostre país. Els dos coreògrafs es retroben de nou i excepcionalment a l’escenari amb un duet sobre la fragilitat, la senzillesa i l’amor per l’ofici de la dansa.  

Veure circ en un gran cilindre

Boris Gibé i la seva companyia Les Choses de Rien presentaran L’absolu. Es tracta d’un espectacle poètic que reflexiona sobre el buit, a través d’un llenguatge a mig camí entre el circ i la dansa, que els espectadors podran gaudir en una escala de caragol situada dins d’una carpa cilíndrica. Il·lusions òptiques, acrobàcies impossibles, música hipnòtica i sobretot molta emoció, del 5 al 16 de juliol a la plaça de Margarida Xirgu.

Doble immersió en universos ocults

La cia Lalinea retrata la vida de dues usuàries d’heroïna a través de la seva pròpia experiència personal. El muntatge, que reflexiona sobre la contracultura i l’emancipació femenina dels anys 70, divideix el públic en dos grups que a través d’uns auriculars viuen el relat en primera persona o a partir de l’acció de l’escena. Pupilas pintaban mis sábanas es podrà veure al Teatre Lliure de Montjuïc els dies 22 i 23 de juliol.

Llegir mentre vius un espectacle

El valor de res és una experiència que integra les arts escèniques, la literatura, la tecnologia i la natura. Els espectadors caminaran per un espai natural, on trobaran llibres per llegir en grup. Inspirada en trobades clandestines de dones que compartien coneixements sobre el món vegetal, l’obra utilitza la tecnologia com a element narratiu. És una proposta col·lectiva i individual alhora, que podreu viure del 13 al 15 de juliol a MUHBA – Vil·la Joana.

Crear un espectacle en ramat

Ramat Simfònic és un espectacle que invoca l’instint més animal dels humans. Moon Rivas i Quim Girón es mouran al ritme que crearan els espectadors a través dels seus moviments, que faran desplaçar el so per l’espai. Una experiència itinerant que es mourà del 6 al 8 de juliol a la plaça de Margarida Xirgu.

Creacions que veuràs a reconeguts museus:

Centre Cultura Contemporània

Cabosanroque dedica una trilogia de peces a autors catalans en un format que depassa els límits del teatre convencional. No em va fer Joan Brossa (2016), Dimonis, dedicada a Jacint Verdaguer (2020), i Flors i viatges, dedicada a Mercè Rodoreda i que s’estrena en aquesta edició del Festival. Del 5 al 30 de juliol.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Irene Vicente Salas proposa Corpus, un muntatge fa una revisió actual de peces exposades en aquest museu. Els artistes escènics estableixen un diàleg creatiu amb les peces d’art utilitzant els seus cossos com a mitjà d’expressió. Del 20 al 22 de juliol.

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!