Caure i tornar-se a aixecar

Yoann Bourgeois: Minuit

Yoann Bourgeois: Minuit
16/07/2018

És la primera vegada que Yoann Bourgeois, tot i que és un referent del nou circ contemporani francès, presenta un dels seus treballs a Barcelona. Es tracta de “Minuit”, un muntatge que agafa tota l’amplitud de l’espai de la caixa escènica, per omplir-la i buidar-la constantment de tota mena d’elements. Elements que tenen com a base l’acrobàcia, amb la intenció de buscar l’equilibri i el desequilibri dels objectes i de les persones. De fet la seva font d’inspiració prové de l’observació d’objectes i fenòmens físics, com la gravetat, la força i el moviment. Per això en tot l’espectacle es construeix i desconstrueix ( cadires, taules, micros, …, fins hi tot la música i els propis intèrprets). Amb tot això, el que pretén  Yoann Bourgeois , és mostrar la fragilitat de l’ésser humà, i que l’home no és el centre de l’univers.

 

“MInuit” és un espectacle on s’hi poden veure diverses disciplines combinades entre sí, com el circ, la dansa, la música i la teatralitat. Un espectacle on l’harmonia dels moviments en combinació amb la música en viu d’una arpa, esdevé en molts moments poesia. Números que amb l’ajuda de tota mena d’aparells, que amplifiquen els fenòmens de la física (equilibri, velocitat, salt, …), resulten realment espectaculars.

 

Segons Yoann Bourgeois: “L’autèntic protagonista de l’espectacle és el punt de suspensió, just en el moment en que un objecte llançat a l’aire assoleix el punt més alt de la paràbola abans de començar a caure, i s’encadenen les caigudes (físiques i emocionals), que sempre són el preludi d’un nou redreçament”

 

Caure i tornar-se aixecar, intentar anar més enllà dels límits físics, la insistència en arribar al punt més alt, buscar l’equilibri en el desequilibri, … Caure i tornar-se aixecar física i emocionalment, per tornar a aixecar-se i començar alguna cosa nova.

 

 

Tot i que alguns moments són realment espectaculars tan a nivell tècnic i visual, l’espectacle s’ha m’ha fet un pel lent i a estones fins hi tot avorrit. És una llàstima, perquè hi ha números realment impressionants!!!

← Tornar a Yoann Bourgeois: Minuit

Enllaç copiat!