Un cabaret reivindicatiu sobre l’amor

The Feliuettes: Amor a mort

The Feliuettes: Amor a mort
25/08/2023 - El Maldà

La pregunta Què és l’amor?, és el punt de partida d’Amor a mort, el quart espectacle de The Feliuettes, una companyia que va néixer el 2015 amb l’espectacle The Feliuettes, un thriller festiu amb cançons de Núria Feliu.

Es tracta d’una creació col·lectiva entre The Feliuettes (Laia Alsina i Riera, Maria Cirici i Laura Pau), la dramatúrgia de Xavi Morató, Mireia Giró, Adriana Segurado, Laura Pau, Laia Alsina Riera i Eu Manzanares (dramatúrgia i direcció) i la música i cançons dels compositors Arnau Tordera, Gerard Sesé i Ariadna Cabiró.

La música, protagonista juntament amb el text, és interpretada pel pianista Modesto Lai, que a banda de tocar durant tot l’espectacle també hi participa en algun esquetx.

La posada en escena és molt senzilla.

L’escenografia és pràcticament inexistent. Tota la força escènica recau en la interpretació de les tres actrius (les muses i la resta de personatges que encarnen). Les tres muses, inspiració de poetes, escriptors i músics, són el lligam dels diferents números o esquetxos ( cantats o parlats) que formen aquest espectacle.

L’estructura i format és el mateix que en els altres muntatges, un cabaret musical amb una forta reivindicació feminista, marca de la companyia The Feliuettes.

Els textos són sarcàstics, divertits, reflexius, que fan pensar.
Hi ha molt d’humor negre, irònic, absurd, activista…

Amor a mort és una reflexió al voltant de l’amor, sobre la idea de si l’amor romàntic ha mort o no i sobre les altres formes de l’amor com l’amor maternal, el poliamor, l’amor tòxic, l’amor no correspost, l’amor per interès, l’amor etern, l’amor incondicional…
Tot això porta a parlar d’altres temes com la superficialitat, la submissió, la responsabilitat afectiva, els fantasmes interiors, la falta d’amor propi i l’autoestima; la gelosia, les aberracions, les passions i la dependència emocional, les malalties de transmissió sexual…

Què és l’amor?
És font d’inspiració, passió, confiança, compromís, respecte.
L’amor romàntic ha mort?
Crec que no. El que ha canviat és el concepte d’amor romàntic en el sentit de “ho faré tot perquè m’estimin”, aguantar, sofrir, servir, complaure, la por d’estar sola, la dependència emocional…
Com és l’amor avui en dia?
Divers, variat, múltiple…

L’amor ens situa al món, forma part de la nostra vida.
Amor a mort és un espectacle divertit, original, creatiu, polièdric, homogeni i molt poètic, que ens parla de les diferents visions, manifestacions i interpretacions de l’amor; un espectacle que ens fa pensar i reflexionar sobre el significat de la paraula amor i tot el que representa.

← Tornar a The Feliuettes: Amor a mort

Enllaç copiat!