Passat, present i futur de la dansa

Soft Machine: Surjit + Rianto

Soft Machine: Surjit + Rianto
15/07/2018

Choy Ka Fai artista i creador de performance ens presenta el treball escènic dels ballarins Rianto (Indonèsia) i Surgit (Índia), dos artistes que han creat una petita coreografia a partir de la unió entre danses típiques amb conceptes contemporanis.

Choy Ka Fai porta més de set anys viatjant pel continent asiàtic explorant l’univers creatiu de més de vuitanta artistes dedicats a la dansa. SoftMachine és un mapa coreogràfic compost d’un munt d’aprenentatges,  experiències i records sobre la transcendència d’aquesta disciplina.

“La seva recerca prové del desig d’entendre el condicionament del cos humà, els seus records intangibles i les forces que conformen les seves expressions. Aquests factors convergeixen en articulacions complexes en la intersecció de l’art, el disseny i la tecnologia”.

A “SoftMachine: Rianto & Surjit” ens convida a explorar les tensions entre el passat, present i futur de la dansa.

 

“Surjit”

Surjit Nongmeikapa és s un jove ballarí que treballa sobre les diferents variacions dansa clàssica índia i les arts marcials. El seu interès ha estat en voler anar més enllà de la tradició conservadora de la seva  pròpia cultura.

Valoració: ****

 

“Rianto”

Rianto es especialista en Lengger (dansa eròtica tradicional que desafia les idees de gènere). El seu interès ha estat el d’explorar en quina mesura es pot unir, en un sol cos dansant, lo masculí i lo femení.

Valoració: *****

 

En tots dos treballs podem veure en escena la unió entre lo performance ( dansa clàssica, dansa contemporània, danses tradicionals, arts marcials,…) i el documental (un conjunt d’entrevistes enregistrades en vídeo i films documentals amb creadors de la Xina, l’Índia, Indonèsia, Singapur i el Japó), i transformar-se en dues coreografies realment increïbles.

← Tornar a Soft Machine: Surjit + Rianto

Enllaç copiat!