Breaking Silence

Silence

Silence
13/05/2019

Fa prop d’un any van començar a sortir a la llum les denúncies sobre agressions sexuals que van patir centenars de dones que van acusar a Harvey Weinstein, un dels productors de cine més importants de Hollywood, d’abús sexual, assetjament,  grapejaments sense consentiment i violació. Noms d’actrius com Ashley Judd, Rose McGowan, Gwyneth Paltrow, Asia Argento, Angelina Jolie,…,  van ser de les primeres d’una llarga llista en denunciar aquests fets.

Però això és cosa de fa uns anys?

“Silence” està ambientada en els anys 20, als inicis de Hollywood durant l’època del cinema mut i en blanc i negre. Es tracta d’un espectacle construït a base de diferents escenes en el que Escapade Theatre contextualitza sobre els inicis del cinema. Diferents escenes en les que es recreen diferents situacions relacionades amb el món del cinema, com el somni de la jova aspirant a actriu, el càsting, els canvis d’imatge, el poder dels productors, els assajos, els rodatges, l’assetjament i els abusos sexuals,…

Sue Flack i Caspar són els dos actors que interpreten als diferents personatges de l’obra.

Escapade Theatre ens mostra la cara menys amable del món de les estrelles. Allò que tothom sabia, però que tots callaven per tal de no perdre el seu lloc de treball.

L’obra està enfocada contra l’abús a la dona, però és del tot sabut que hi van haver molts casos d’actors que van se víctimes d’altres homes. Són del tot coneguts els casos de Kevin Spacey o Bryan Singer.

Els escàndols sexuals porten ocorrent des dels temps del cinema mut. Segons vaig llegir en un article de la Vanguardia: “Marilyn Monroe ja advertia que hi havia molt de depredador “viciós i recargolat” que contemplava el món del cinema com un “prostíbul” on fer allò que volgués”. Alfred Hitchcock, Roman Polanski, Errol Flynn,…en són alguns exemples.

Escapade Theatre elabora la tragèdia, la comèdia, el teatre físic, el mim i el cinema per explicar una història màgica de cinema i venjança abans de l’era del #metoo.

L’espectacle és en anglès, amb sobretítols en català.

“Silence” són les estrelles del silenci. El silenci del teatre mut. El silenci a l’abús.

← Tornar a Silence

Enllaç copiat!