Clar i català

Peyu: L'il·lusionista

Peyu: L’il·lusionista
27/11/2022 - Teatre Borràs

Lluís Jutglar Calvés, més conegut com a Peyu és un actor de teatre català que destaca per la seva ironia, el seu àcid sentit de l’humor i per dir les coses tal com ragen sense tallar-se ni un pèl.

En Peyu destaca per una manera de fer humor diferent, amb una dramatúrgia al darrere i una posada en escena més teatralitzada. Ell ha creat un estil propi.

Els seus espectacles van més enllà del format de Stund-up Comedy. Podríem dir que més que monòlegs les seves creacions són obres de teatre d’humor.

L’il.lusionista (2022) és el seu cinquè espectacle teatral. Tret de i Time (2015) els he vist tots, Jo tinc un amic que…(2009), Planeta I Neptú (2912) i El Gallardo Espanyol (2019)

En tots ells hi ha un fil conductor, a Jo tinc un amic…és un operari que intenta distreure a un públic que espera l’arribada de l’artista, a Neptú veiem en Peyu convertit en extraterrestre explicant anècdotes i situacions quotidianes de quan era humà, a El Gallardo Espanyol és el col·loqui post funció de l’obra homònima de Cervantes i a L’il·lusionista el fil conductor és el món de la màgia, on en Peyu ens convida a gaudir d’un espectacle divertit, màgic i sorprenent on no hi falta algun que altre truc de màgia.

En Peyu és un actor que omple escenaris, això sí, d’un públic fidel i afí a la seva manera de pensar i veure les coses. Tanmateix, també té molts detractors. Normal. És el preu a pagar per dir la seva sense cap mena de filtre.

Ell exposar algunes de les coses que estan passant per denunciar-les, perquè la gent es pregunti què està passant?, però això no agrada a tothom, fet que li ha creat més d’un problema.

Però també en som molts els que l’admirem i riem cada vegada que ens regala el moment de la paròdia de la seva mare, o quan en deixa anar alguna de grossa sobre la família reial, la cultura popular o alguns temes de rabiosa actualitat, com és el del món de la tauromàquia, els abusos del poder de les grans empreses d’aquest país, la castellanofòbia, la guàrdia civil o dels magnats de l’IBEX 35, on la polèmica està assegurada.

A més a més d’una posada en escena impecable, un joc de llums brutal i l’humor tan característic d’aquest humorista osonenc, fa que valgui la pena de recomanar-vos aquest espectacle.

 

 

← Tornar a Peyu: L'il·lusionista

Enllaç copiat!