La vida es bella?

Pensem. (Pausa). A la merda!

Pensem. (Pausa). A la merda!
14/01/2020

“Pensem” és un espectacle còmic-humorístic, irònic i sorprenent, escrit i dirigit per Manel Dueso, i interpretat per Carme González, Miquel Malirach i Manel Dueso.

Pensem i reflexionem de la mà de tres actors que es desdoblen en més d’un personatge. Personatges que van i venen durant les 16 escenes de la que està format aquest joguet escènic. Ells són en Mat i el Met, la Loli, la Lali i la Leli, la Neni i en Blasi.

Les escenes estan numerades tot i que no segueixen cap ordre numèric. Podem passar de l’escena número 17 “L’amor mòbil” a l’escena número 8 “A cal dentista”, a l’escena número 46 “La sanitat pública”, …., així successivament fins arribar a l’última escena, que curiosament és l’escena número 1 “La terra és xata”

Pensem i reflexionem

La música serveix per començar i acabar cada escena. S’escolta swing, Jazz, blues, havaneres, rumba, flamenc, copla, ranxeres, bandes sonores de pel·lícules que han fet història, com “Verano azul”, “Casablanca”, ““2001: odisea en el espacio” i “La vida es bella”, per anomenar unes quantes.

Pensem i reflexionem

A “Pensem” no queda cap tema dins del calaix. És una constant crítica del món on vivim. Sobre el que fem i no fem. De manera irònica i intel·ligent, fent ús de la poesia, la literatura i les cançons. Textos adaptats a melodies conegudes, poemes i fragments de textos de grans autors de la literatura clàssica, poemes de collida pròpia i jocs de paraules. Marina Rosell, Camela, Rocio Jurado, Amy Winehouse, L’Emigrant, Beckett, Pinter, Calders, Brossa, Joan Maragall,…

Pensem i reflexionem

 “Pensem” ens fa reflexionar sobre els immigrants que moren en la mar Mediterrània, sobre l’ús de les aplicacions i les xarxes socials, sobre la sanitat pública, les pensions i els bancs, sobre la moda naturista, el consumisme i les maleïdes obres, sobre la culturapatitis i el futbol. Escenes, esdeveniments i diàlegs que ens parlen de les guerres, de la venda d’armes, del racisme, del canvi climàtic, de la violència en totes les seves formes (violacions, maltractament, violència policial) i de la corrupció de l’esglesia. “Pensem” parla de la nostra terra i la nostra cultura, de la independència, de la memòria històrica, dels morts a les cunetes i de la Batalla del Delta de l’Ebre, dels bombardejos, dels fills de la democràcia, del dia de la hispanitat i de les votacions.

Una melodia “La vida es bella”

Pensem i reflexionem. Pausa. C’est la vie. A LA MERDA!!!

 

 

← Tornar a Pensem. (Pausa). A la merda!

Enllaç copiat!