Assaig general

Nabucco

Nabucco
06/10/2015

 

El Liceu inaugura temporada amb l’òpera “Nabucco”, un dels primers èxits de Verdi. Aquesta òpera es va estrenar per primera vegada al 1842, però al Liceu de Barcelona no va arribar fins al 1851. Des de les hores s’ha representat 64 vegades. L’última ocasió que es va portar al Liceu va ser durant la Temporada 2005/2006 però en forma de concert. Després de 30 anys, ara tenim l’ocasió de poder-la veure de nou escenificada, amb la particularitat que el director d’escena Daniele Abbado, l’ha ambientat en els S.XX, durant els anys de l’Holocaust i el genocidi jueu, una proposta que m’ha agradat molt.

“Nabucco” és un drama d’ambició i poder que consta de quatre parts. El tema central és l’opressió i la manca de llibertat del poble hebreu.

L’escenografia d’Alison Chitty és minimalista, moderna i a l’hora fosca. L’acció es situa en un cementiri (columnes de formigó) com a lloc sagrat i en un desert (sorra fina i blanca) com a lloc d’exili.

El vestuari també és de tons foscos i grisosos. Ens podem fer una idea de l’aire que es respirava durant els anys de la Segona Guerra Mundial.

El repartiment que vam poder escoltar va resultar sensacional, unes veus increïbles i d’una gran categoria internacional, entre les quals destaquen el baríton Luca Salsi en el rol de Nabucco, rei dels babilonis. Completen el repartiment la soprano Tatiana Melnychenko com a Abigaille; Enrico Lori com a Zaccaria; Alejandro Roy com a Ismaele, i Marianna Pizzolato com Fenena. La soprano Anna Puche personalment em va fascinar.

Fantàstica direcció musical de Daniel Oren. L’Orquestra del Gran Teatre i el seu Cor assumeixen un paper molt important en aquesta producció. En el moment “Va, pensiero”,que canten el cor dels hebreus, és impressionant !!!. En aquesta òpera el cor realment és una part destacable que brilla amb llum pròpia. Impressionant i pell de gallina amb el Cor del Liceu.

La il·luminació d’Alessandro Carletti  i les imatges projectades dalt de l’escenari juguen un paper primordial en aquest muntatge.

Ha estat un plaer poder gaudir d’aquest espectacle, us el recomano. A saber quan el tornen a programar.

← Tornar a Nabucco

Enllaç copiat!