Vint anys

#MondayMonday: Joan Vázquez

#MondayMonday: Joan Vázquez
06/03/2019

És la primera vegada que vaig a un concert #MondayMonday. Si us he de ser sincera desconeixia del tot aquesta iniciativa.

El fet és que vaig anar al Teatre Eòlia a veure actuar a un amic del meu fill i vaig veure la foto d’en Joan Vázquez en un cartell on s’anunciava la programació d’aquest cicle . De seguida que vaig arribar a casa vaig comprar les entrades.

Sí ho confesso, sóc fan d’en Joan Vázquez !!!, i sí, ho confesso, si no hagués estat per la seva foto ni m’hagués adonat d’aquest projecte.

“Els concerts #MondayMonday neixen al 2016 amb la voluntat de “segrestar” cantants solistes de les grans escenografies per apropar-los al públic. Escenari i platea esdevenen un únic espai per oferir-nos moments íntims, riures conjunts i grans dosis de complicitat”.

Que fàcil és fer una ressenya quan qui tens al teu davant és algú al qui admires moltíssim. I es que en Joan Vázquez ens ho posa fàcil, el seu somriure, la seva veu, la seva presència escènica,…és igual si et dona o home, al final tots acabem rendits als seus peus.

Dilluns va ser una nit màgica, d’aquelles que no vols que s’acabi mai. Dues hores escoltant i descobrint cançons i melodies meravelloses. Dues hores on passes del somriure a l’emoció.

Un somni: actuar. Cantar. Un somni que va començar quan encara era un nen i li cantava als seus peluixos. Han passat vint anys des de que es va presentar al primer càsting i va fer el seu primer paper. Vint anys plens d’anècdotes, amics i companys, que en Joan comparteix amb tots nosaltres. Càstings, projectes, fites, penes i alegries que ha viscut en el món del teatre.

Al seu “Monday#Monday” en Joan Vázquez ens ofereix una selecció de temes musicals que, d’una manera o altra, han format part de la seva trajectòria artística i personal. Entre tema i tema, ens parla del seu passat, del present i de projectes futurs. De la seva vida professional i docent.

De vegades canta sol i d’altres amb la col·laboració especial d’alguns amics i companys de professió com Carlos Gramaje amb el que ens va cantar un tema pertanyent al seu espectacle “Paquito Forever”, Chipper, Laia Piró i Georgina Llauradó. Comparteix escenari amb la Laura G Ballbé, una de les seves ex alumnes.

Laura G Ballbé, recordeu bé aquest nom. Impressionant!!! A part de guapíssima, te una veu espectacular.

Canvis de vestuari, de registre. Cançons amb lletres interpretades en català, anglès o castellà. Música en directe de la mà de grans músics com Gustavo Llull (piano), Marc Sambola (guitarra),  Albert Abad (saxo), Jofre Alemany (saxo) i

Així dons gràcies a tots ells vam poder escoltar alguns  temes de musicals emblemàtics de “Mamma Mia”, “Hair” o “Rent”, alguns temes dels seus últims espectacles “Paquito Forever”, “Something’s Coming” (un tribut a Sondheim que va interpretar a The Crazy Coqs del West End l’octubre de 2016 i a l’emblemàtic 54 Below de Broadway el juliol de 2017), i “Ciutat de gespa” ( que teniu l’oportunitat de veure al Teatre Gaudí durant aquest mes de març)  , i un tema en primícia del seu nou xou “Cobles per Ocaña” de Marc Rosich, acompanyat de Marc Sambola a la guitarra( espectacle que es podrà veure durant el Terrats en cultura d’aquest any).

Joan Vázquez és Flor de Nit, Hair, Mamma Mia, Els Nois d’Història, Merrily We Roll Along, Goodbye Barcelona, Bagdad Café, My Fair Lady, Rent, Sondheim, Lorca, Whitman, Ocaña, ….

 

Ha estat una nit màgica.

Gràcies Joan!!! 

← Tornar a #MondayMonday: Joan Vázquez

Enllaç copiat!