Una comèdia musical amb molt brilli, brilli

Las chicas del coro

Las chicas del coro
29/09/2021

“Las chicas del coro” es va estrenar al juny de 2021 a l’Almeria Teatre. Després d’alguns petits canvis i la incorporació d’algun tema nou, aquest musical fa temporada a l’Aquitània Teatre.

“Las Chicas del coro” és un espectacle de creació musical amb guió de Ferran Gonzàlez i Las Fernandas (Javier Prados i Joan López Santos).

La producció està dirigida per Rubén Yuste i compta amb un repartiment de joves actors plens de energia i molta il·lusió.Una actriu i cins actors. Cal destacar que tots tenen unes veus extraordinàries i que tot i les poques coreografies que es poden veure, tenen ritme i molta energia.

Encapçalat per l’actriu i cantant Esther Peñas, que a part d’interpretar a la diva Blanca Tonegra,  un dels principals personatges d’aquest musical, es fica dins el paper de la resta de personatges femenins que surten al llarg del muntatge. Una interpretació de deu, tant a nivell interpretatiu com vocal.

Javier Prados,  Joan López Santos i Miguel Ángel Sánchez són els tres actors que interpreten a les drag queens, Cristal, Dina i Leo. Elles són les chicas del coro, les protagonistes principals d’aquest musical drag. Cal destacar la magnífica feina que fan tots tres actors, que a banda de cantar i ballar de meravella, dominen a la perfecció l’art de moure’s i ballar amb sabates de taló i plataformes. Ells són la viva imatge dels somnis i les il.lusions, les ganes, l’esforç i la dedicació.

Tanquen l’equip artístic els actors Benjamí Conesa (el representant Sr. Martín), el que representa el submón que hi ha al darrera de la industria musical (estratègia, interessos, manipulació,…) i Juli Bellot que  interpreta a JJ i Diego.

La música és original, composta per Ferran Gonzàlez i Javier Prados i està interpretada en directe per  la pianista Caterina Clos. L’obra està composta per a 18 instruments, tots ells en un sol teclat. Els temes que sonen al llarg del musical tenen reminiscències d’altres musicals (“Priscilla The Queen of the Desert”,” Kinky Boots”,” Dreamgirls”,” Cabaret”, “Chourus Line”,..), temes dels anys 80 i algun número de revista.

La caracterització és impressionant. La utilització de vestuari flamboyant, perruques, postissos, plataformes, talons i accessoris varis, donen un toc de color i alegria a l’espectacle.

A part del vestuari, el maquillatge és un dels atractius a destacar d’aquest espectacle. Color, fantasia, purpurina i molt de brilli, brilli.

Tot i que al principi no em va convèncer gaire, poc a poc em va anar atrapant. S’ha de reconèixer que hi ha escenes realment divertides. Realment m’ho vaig passar bé.

“Las chicas del coro” és un petit homenatge a totes aquelles persones que en el seu dia es van voler dedicar al món de l’espectacle. És un cant a la llibertat i una festa a la vida. És descobrir el que el món drag és una forma d’expressió i d’art, indistintament de la orientació sexual i la identitat de gènere. És llibertat i fantasia. És adrenalina, energia i un xut d’autoestima.

*** 1/2

← Tornar a Las chicas del coro

Enllaç copiat!