Humor i poesia visual

Laberint striptease

Laberint striptease
05/05/2019

Aquest desenfadat cabaret pren com a punt de partida l’obra “Striptease i teatre irregular” i els poemes visuals de Joan Brossa per portar a l’actualitat l’imaginari de l’artista. L’obra està repleta de recursos simbòlics que ens evoquen al corpus brossià, com és el cas de la lletra A, els barrets, les cartes, el balancí o el logotip de Volkswagen. Tal com diu el mestre de cerimònies, Brossa sempre recordava les paraules de Fregoli dient que “l’art és vida i la vida transformació”. D’aquí la seva fascinació pel striptease, un acte de transformació que succeeix directament enfront dels ulls de l’espectador.

El format del cabaret serveix per a transmetre la nostàlgia de la Barcelona canalla i nocturna en la qual es movia el mateix artista, alhora que per a exposar el caràcter crític i humorístic de les seves obres. La mescla de diversos llenguatges com ara dansa, música, teatre, acrobàcia, play-back, cant, transformisme o striptease donen cos a aquesta proposta híbrida que, encara que trigui una mica a arrencar, presenta un ritme ascendent que va guanyant en hilaritat i aconsegueix així convèncer als espectadors. De totes maneres, a vegades sembla que no s’acaba d’explotar tot el potencial corrosiu i àcid d’alguns números, especialment els que contenen major càrrega de crítica social.

No és fàcil escriure sobre una obra on es recita la “carta oberta a un crític” del mateix Brossa, però això no és una crítica, és una recomanació. Així que us recomano que aneu a veure aquest cabaret si voleu gaudir i riure sense més pretensions alhora que us apropeu a la figura de Joan Brossa.

 

 

← Tornar a Laberint striptease

Enllaç copiat!