Anne, una ventafocs dels anys 50

La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50

La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50
31/03/2021

La Ventafocs és un dels contes més coneguts popularment arreu del món del que se n’ha fet moltíssimes versions, literàries, operístiquesteatralscinematogràfiques o en ballet. La Ventafocs de la que us en faré quatre cèntims, és la de un musical adreçat a un públic familiar que es pot veure al Regina Teatre.

 “La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50!” de La Roda Produccions amb text i direcció de Dani Cherta i música i lletres de Keco Pujol, és un musical que porta més de deu anys fent gira per tot Catalunya i part de l’estat Espanyol (amb versió castellà).

Amb aquest musical, ja en són tres els espectacles que he vist d’aquesta companyia. Tot i que a mi, personalment “El vestit POP de l’Emperador” i “Aladdin, #thePopMusical” em van agradar molt més, he de reconèixer la qualitat, professionalitat i potencial de “La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50!”

“La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50!” compta amb sis actors dalt de l’escenari que canten i ballen a ritme de rock and roll les coreografies de Sílvia López i la música original de Keco Pujol. L’Anna Cartoixà (Anne) ,en Roger Sahuquillo (Sam), el Jordi González (professor i madrastra),el Guillem Martí (Scott), l’Alícia Olivé (Mery) i la Dèlia Benito(Peggy) interpreten, ballen i canten amb tanta energia i il·lusió, que molts dels presents a l’espectacle, ja siguin nens o gent adulta, els veus ballar i picar de mans seguint el ritme de les cançons i les coreografies.

L’espectacle està ambientat en els anys 50. És la dècada del Rock & Roll; de l’Elvis Presley, en Little Richard i el Jerry Lee Lewis; de la Marilyn Monroe i en James Dean, dels cabells engominats i els looks de colors vius.

Aquest musical consta de sis escenes curtes molt ben lligades entre sí per la figura d’un locutor de ràdio que ens va posant al dia de tots els esdeveniments culturals del moment: la música que sona, els cantants de l’època, les estrenes del cinema i les estrelles del moment.

Una pantalla al fons de l’escenari projecta les imatges dels cartells de les obres esmentades, les fotografies d’actors i cantants del moment , la publicitat dels musicals que estan triomfant, les actuacions d’alguns cantants,… i alguna que altra sorpresa que no us puc dir.

La música i composicions de Keco Pujol ens recorden a la de altres musicals com GreaseHairspray, el Fantasma de l’Òpera o High School Musical . Fins hi tot una de les tonades em va recordar a un dels temes el grup de rock català Sau i el tema “Papellones” del grup Macedonia. El repertori musical és molt variat: cançons alegres que et fan vibrar, tristes que emocionen, romàntiques. ”Benvinguts al 1959”, “Ets present a cada instant” i “Ventafocs in Love” són alguns dels títols dels temes que escoltem.

La llum, el so , els efectes especials i les projeccions juguen un paper molt important en aquest muntatge.

Una de les característiques d’aquesta companyia és que en els seus muntatges sempre es toquen temes d’actualitat posant especial interès en els valors fonamentals.

La Ventafocs és un conte que simbolitza el triomf i l’èxit desitjat. Ens ve a dir que qualsevol èxit requereix temps, dedicació i paciència. Ens fa reflexionar sobre algunes actituds negatives i discriminatòries, com l’enveja o el fet de fer trampes per aconseguir el que es vol, i enalteix la humilitat, la generositat, la bondat, la paciència, l’esperança, l’honestedat, la responsabilitat i la igualtat.

Aprofiteu aquests dies de festa per portar als vostres fills al teatre a veure aquest musical. Éstic seguríssima que els encantarà.

← Tornar a La Ventafocs, el musical amb ritme dels 50

Enllaç copiat!