Una actuació brillant!

La llista

La llista
06/02/2016

Us haig de confessar que jo sóc de les que fa llistes. Llista de la compra, llista d’objectius, llista de reformes… Sí, sí, com la protagonista de La llista. Llistes on apunto tot allò que haig de fer i tot el que m’agradaria fer, però que contades vegades puc dir que he aconseguit fer-ho tot.

La Llista és la primera obra d’una trilogia de Jennifer Tremblay, un monòleg on es barreja el drama amb la ironia i l’humor des d’una mirada moltes vegades divertida. Es tracta d’un text molt proper i fàcil de seguir, interpretat per una brillant Laia Marull, que se’ns mostra vibrant, amb una capacitat de domini interpretatiu extraordinari, que li permet dosificar-ne els efectes durant tota la representació, una feina que cal destacar per sobre de tot.

El text ha estat traduït en diversos idiomes i representada en molts països del món, però fins ara no s’havia estrenat ni a Catalunya, ni al resta de l’Estat espanyol.

L’obra ens explica la història d’una dona perfeccionista al màxim, fins i tot obsessionada, que fa equilibris per fer compatible la seva vida familiar (matrimoni, fills, feines de la casa) amb el deure i el plaer. Fent les llistes se sent protegida, pensa que tenint les coses apuntades ja està tot resolt, però aquestes llistes tenen prioritats, i de vegades no són les encertades.

He vist una dona angoixada, atrapada, ofegada, solitària, obsessionada, insatisfeta…

L’escenografia és senzilla, un escenari quasi nu, amb una gran pantalla blanca amb projeccions i una bona il·luminació. Tot es focalitza en el text i en la increïble interpretació de Laia Marull. El públic té la llibertat d’imaginar quina és l’escenografia. Jo m’he imaginat una casa envoltada de grans finestrals, rodejada de terrenys amb arbres. Tot està net i ordenat, mil·limètricament ordenat. La cuina és gran i espaiosa. No hi caliu, és una casa freda i sense vida…

No us la perdeu, de seguida quedareu atrapats per una Laia Marull realment impressionant!!

*** 1/2

← Tornar a La llista

Enllaç copiat!