La Gran Duquessa de Gerolstein

29/01/2014

Els divertits vicis de la Duquessa

Les operetes d’Offenbach són divertides, disparatades, crítiques i entretingudes. Partint d’aquest punt, la jove Companyia Bratislava en fa una versió molt escurçada però magnífica. Quatre actors transvestits juguen tots els papers de l’auca (fins i tot el d’orquesta espontània!), i expliquen a ritme d’engaxoses cançons els deliris viciosos d’una duquessa guerrera que enviarà a la mort qui calgui per tal de fer-se el soldat de qui s’ha encapritxat.

La posada en escena és austera però imaginativa, i els originals tocats et sorpendran (quants catxarros de cuina surten al llarg de tota la funció?). Si vols veure un espectacle que et faci somriure i sortir de la sala fent saltirons, ves a conèixer la Duquessa de Gerolstein.


Tot el que necessites per anar al teatre

La Gran Duquessa de Gerolstein

La Gran Duquessa de Gerolstein

La companyia Bratislava presenta la seva primera obra: La Gran Duquessa de Gerolstein. Una opéra bouffe en tres actes. Una opereta d’ Offenbach inèdita en català, traduïda i adaptada tant en dramatúrgia com en cançons per la mateixa companyia. Amb música de Jacques Offenbach i llibret en francès d’ Henri Meilhac i Ludovic Halévy.

La història és una crítica satírica al militarisme irreflexiu i a la parafernàlia militar. La seva protagonista és una jove i dèspota Duquessa, la qual fa la guerra pel simple fet de distreure’s i que fa anar de corcoll a tothom sota les seves voluntats.

Fotos

La Gran Duquessa de GerolsteinLa Gran Duquessa de GerolsteinLa Gran Duquessa de GerolsteinLa Gran Duquessa de GerolsteinLa Gran Duquessa de Gerolstein

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  La nueva companñia Bratislava nos ofrece una opereta simpaticona, divertida y muy bien interpretada por sus cantantes/intérpretes.
  Me he quedado muy satisfecho con sus voces, sus interpretaciones y su buen hacer. Para ser su primera obra se nota que se lo han preparado mucho y que tienen muchas ganas de hacer las cosas bien.
  Las canciones son súper pegadizas y me he ido a casa canturreando las canciones y riéndome yo solo en el metro de los gestos exagerados de los actores, jajaja.
  Para pasar un muy buen rato.
  Y si encima lo promocionan invitándote a merendar… ya ni os cuento!!

  30/01/2014