IF (L’últim desig) → La Villarroel

12/02/2018

El desig en totes les seves manifestacions

L’espectacle “If ( L’últim desig)” neix a partir d’un text de la periodista i escriptora Natza Ferrer.

Es tracta d’un espectacle que combina teatre de text i teatre visual, amb escenes on el moviment es converteix en llenguatge coreogràfic; teatre amb grans gesticulacions i moviments coreogràfics a modo de solos, duos i trios; alguns monòlegs, i la música d’Adele Madau.

 

L’Alba Florejachs, la Gloria Sirvent  i la Vero Cendoya són l’Alba, la Gloria i la Vero, tres germanes que es reuneixen per complir l’últim desig de la seva mare: ser enterrada en la parcel.la del càmping on van passar els estius de petites. Aquest desig serà el pretext  per mirar enrere i fer que les tres germanes treguin a la llum tots aquells desitjos, anhels, insatisfaccions i esperances que no han aconseguit a la vida; mostrant-nos les diferents percepcions i visions de cadascuna d’elles davant les mateixes vivències. Tres germanes amb conductes i motivacions totalment diferents.

 

El desig forma part de la naturalesa humana i és un dels motors que impulsen la seva conducta. La originalitat d’aquesta proposta creada i interpretada per Alba Florejachs, Gloria Sirvent  i Vero Cendoya recau en la seva estructuració: la diversitat de formes en la que es pot descriure el desig. Per una banda ens mostren que bufar una pestanya, bufar les espelmes d’un pastís o veure passar una estrella fugaç  són algunes maneres de demanar un desig.  Però també s’hi pot veure al llarg de l’espectacle moments en que el desig està en forma de necessitat afectiva ( sexualitat, de parella), desig de formar part d’un grup, desig d’integració ( la germana del mig), desig fisiològic ( joc i beguda), el desig a la possessió d’objectes materials ( arracades), el desig de satisfer una necessitat professional o personal ( ser escriptora),…, ambició, desitjos i anhels que forma part dels humans.

Les motivacions que porten al desig poden ser moltes i variades, If ens mostra un gran ventall, en el que de ben segur us veureu identificats.

Una obra que us recomano d’anar a veure per divertida, interesant i molt original.

 

***/****


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 18,00€

Comprar Entrades

IF (L’últim desig)

IF (L’últim desig)

Inspirat en un text de Natza Farré, IF (L’últim desig) és un viatge emocional on el cos i la paraula ens porten de la mà cap a un ambient sòrdid i oníric, carregat de records, flashbacks i personatges imaginaris que simbolitzen la complexitat d’un dels màxims motors vitals: el desig. Amb Alba Florejachs, Gloria Sirvent i Vero Cendoya. 

Sinopsi

L’escenari convertit en un decadent càmping intemporal. Tres dones. Tres germanes tornen al càmping on varen passar els estius de la seva infantesa amb un propòsit, complir l’ultim desig de la seva mare: ser enterrada en el mateix càmping on han compartit tants moments. Aquest propòsit constitueix el pretext per mirar enrere i fer balanç. La parcel·la del càmping, el marc on es projecten els seus desitjos i aspiracions, i en el qual se succeeixen escenes i monòlegs que presenten a cadascuna d’elles i la relació que les enfronta. Amb els seus records sobre la taula, comencen a sorgir les imatges d’allò que volien ser i on realment han arribat.

 

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Fotos

IF (L’últim desig)IF (L’últim desig)IF (L’últim desig)

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Alba Palahí

  Bon argument per a una tragicomèdia.
  Tres germanes se senten forçades a trobar-se per l’últim desig de la mare, parlen de temes vital i banals des de perspectives diferents: els somnis, els records, la infantesa…
  Destacar l’excés de gestualitat de l’obra que lluny de resultat artificiós queda perfectament integrat en l’argument convertint-se en un personatge més.
  Molt bona interpretació de les tres actrius que aconsegueixen la complicitat del públic interpel·lant-lo a la part final.
  Recomanable.

  05/02/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui a la tarda he estat a la Sala Atrium veient aquesta obra inspirada en un text de Natza Farré i que dirigeix ​​Vero Cendoya. Ens situa en un càmping on tres germanes, jo diria de forma una mica macabra, van a enterrar a la parcel·la en la qual tants anys havien passat les seves vacances, a la seva mare complint així el desig de la difunta. Un cop acabat el ritual de l’enterrament, les tres germanes, tres dones amb uns caràcters totalment diferents, es queden a passar-hi la nit i amb uns diàlegs àcids i amb una forta càrrega d’humor negre amb moments molt divertits, afloren els seus desitjos no complerts , la seva falta de felicitat, les seves enveges a ser cada una millor que les altres, i on fins i tot la rancùnia té cabuda. Pel que fa a la interpretació Vero Cendoya fa un esplèndid treball acompanyant els seus diàlegs amb moviments gestuals de dansa contemporània d’una gran bellesa, i no vull dir amb això que l’Alba Florejachs i Glòria Sirvent, estiguin pitjor perquè cadascuna en el seu personatge estan magnífiques . Molt recomanable i us animo a anar-hi per passar una bona estona.

  05/02/2018

 • 12345

  Maribel Ardite

  Hola, abans de res moltes gràcies per les invitacions guanyades al sorteig.
  Ens ha agradat molt. Una posada en escena original i les actrius esplèndides.
  La sala és acollidora i afavoreix la interacció amb el públic.

  04/02/2018

 • 12345

  Pau Rosell Simón

  UNA PROPOSTA SORPRENENT QUE SUPERA EXPECTATIVES.

  Entrem a la Sala Atrium, un dels teatres més petitets i acollidors de Barcelona, llegim el programa, gran repartiment i una gran trama… ens comencem a fer expectatives molt altes. Acaba la funció i ens adonem compte que aquest espectacle ha superat expectatives!!

  La història comença quan les tres germanes, la Vero, l’Alba i la Gloria arribem al càmping on han passat la seva infància per complir l’últim desig de la seva mare: ser enterrada al mateix lloc on han crescut. Passen les hores i els anys, el temps i els records, i les 3 germanes es descomponen i ens mostren el que volien ser i el que han sigut.
  Una comèdia, en alguns moments desbordant, satírica amb tocs molt dramàtics. Un espectacle on tens temps per a tot: per plorar i per riure, per pensar i imaginar… per somiar…!

  UAUUUUU. Sí: UAUUUUU, les interpretacions són boníssimes, treballen els seus personatges, molt diferents entre ells, des d’una comoditat i un realisme molt difícil d’aconseguir.
  Cal destacar la unió de la dansa, per part de la Vero, amb el teatre, anàvem amb una mica de por de veure elements forçats però no: tot el contrari! La combinació teatre-dansa ha sigut molt bona i original
  I les cançons que sonen durant la funció són brutals i aporten moltíssim a les escenes!!!

  Un gran treball que no deixarà indiferent a ningú, molt bona feina, noies!!

  02/02/2018

 • 12345

  Ana P.F.

  M’ha agradat tot : les interpretacions, el text, la integració dels moviments, la posada en escena, el trencar la quarta paret, la part onírica… M’ha emocionat i m’ha fet riure, molt! Una gran funció

  28/01/2018