Actualització fallida

Homes, la comèdia musical

Homes, la comèdia musical
09/03/2017

La bona fama de la companyia T de Teatre que, tot i el temps i la seva evolució com a grup, encara perdura té el seu inici en el fenomen teatral que va suposar el seu espectacle Homes! l’any 1994. La irònica anàlisi sobre la masculinitat feta des de la veu i punt de vista de cinc dones va resultar, llavors, una proposta original, fresca i molt divertida que va aconseguir connectar de manera brutal i inoblidable amb el gran públic. El principal repte, doncs, d’aquesta nova adaptació era el de suportar la comparació amb el bon record que tots tenim de la primera versió. Competir amb un record és una tasca difícil, ja que la nostàlgia tendeix a idealitzar allò que ens va fer feliços i, per tant, d’entrada, tenia totes les de perdre. Idealitzat o no el material original, el cas és que la comparació, al final, ha resultat el menor dels seus problemes.

Aquesta reinvenció que, en teoria, hauria de ser més actual i moderna, ha optat, per alguna estranya raó, per una factura, un to i un esperit totalment anacrònics. El seu sentit de l’humor és molt antic, fent servir estereotips molt desfasats i una idea de l’home tan arcaica que no funciona ni com a crítica. Falta enginy, matisos, intel·ligència. I té moltes mancances de text a causa d’haver estat construïda amb improvisacions.

En definitiva, no és efectiva ni memorable. Ni tan sols com a entreteniment comercial aconsegueix estar a l’altura de les expectatives. Les cançons sonen bé però es troba a faltar que aportin més humor. En realitat, Carol López ha posat massa pes sobre el talent humorístic de les actrius que, moltes vegades, salven els gags amb el seu carisma, però moltes altres només fan el que poden. D’acord que la part final té més força i les reivindicacions feministes són vistoses però això no salva el conjunt d’una olor de naftalina que no li correspon i que s’hauria d’haver pogut evitar.

← Tornar a Homes, la comèdia musical

Enllaç copiat!