Un cant a la creativitat i a la diversitat

Fashion Freak Show. Jean Paul Gaultier

Fashion Freak Show. Jean Paul Gaultier
11/04/2024 - Teatre Coliseum

El musical Fashion Freak Show de Jean-Paul Gaultier és un cant a la creativitat que recorre la biografia i les creacions del modista francès.

Es va estrenar per primera vegada a París el 2019 en el llegendari Folies Bergere. Des d’aleshores ha estat actualitzat i reimaginat en el Roundhouse de Londres, un lloc emblemàtic de música i art que hi ha a Camden.

Fashion Freak Show és una proposta que podríem definir com a excèntrica, escandalosament provocativa, exuberant i divertida. Un espectacle ple de creativitat, visualment molt impactant. Impressionant! Una explosiva combinació de teatre de revista, concert i desfilada de moda, una mena de cabaret que ens convida a somiar; un viatge a través de la moda i el disseny; un manifest a la diferència, al dret de la diferència i a la bellesa de la diferència; una crítica a la cirurgia estètica, als canons de bellesa i a la vanitat de les xarxes socials; un homenatge a seguidors i amics icònics de Gaultier, com Pedro Almodóvar, Luc Besson, Rossy de Palma, Madonna, Lou Read, Kylie Minogue, Régine Chopinot i Angelin Preljoca.

La posada en escena és magnífica, plena de bustiers (cotilles), models d’estètica més atrevida i de caràcter sexy (fetishcore) i una quantitat impressionant de peces que el defineixen i que porten el seu segell.

“La moda és la meva vida i això és una altra manera de fer moda i d’ensenyar-la a través de la meva història”

Tot comença amb un Jean-Paul  a l’edat de nou anys descobrint per primera vegada els Folies Bergere gràcies a la seva àvia. Al llarg del show anem coneixent la història del naixement de Nana,  l’os de peluix que el dissenyador va vestir amb cotilla, els seus inicis, quan amb divuit anys va començar treballant per en Pier Cardin, el seu primer gran amor Francis Menuge, la seva primera desfilada a París, la seva primera desfilada masculina,  la malaltia i mort de Francis…

“Todo el mundo es hermoso”
A Fashion Freak Show es poden veure físics molt diferents, gent diferent, models no models, belleses inusuals, persones altes i baixes, primes i amb sobrepès, joves i madures, transgèneres, persones andrògenes, de diferents races i diferents sexualitats.

De la música disco al funk, passant pel pop, el rock, la new wave i el punk, Fashion Freak Show presenta una llarga llista d’èxits que han estat font d’inspiració del dissenyador al llarg de la seva vida.

Una altra característica d’aquest artista és que va trencar amb molts estereotips. Amb els seus dissenys indissociables, provocadors, futuristes, d’estampats cibernètics, florals, plens de fantasia i de colors vius, va obrir la indústria a la sexualitat, va qüestionar els rols imperants i va introduir sobre la passarel.la la diversitat ètnica, Le Freak, c’est chic.

Dalt de l’escenari divuit artistes especialitzats en diferents disciplines artístiques, tècniques i estils de dansa. Divuit artistes que ens han fet gaudir de més d’una vintena de números, com el de la batalla de sapeurs i vogueurs, la desfilada de models, l’striptease, l’escena classificada X, la festa en Le Palace, l’últim ball de Franci o la desfilada de dissenys d’alta costura.

El vestuari per si mateix és tot un espectacle! Plomes, brillantons, màscares, monos amb caputxes, polseres de llauna, sostenidors cònics, jaquetes entallades, vestits encotillats, faldilles per a homes i com no el jersei mariner, peça que juntament amb el sostenidor en forma de cono, icona de l’empoderament femení i de la llibertat sexual, són marca identificativa d’aquest dissenyador.

Flashbacks, vídeos, fotos. Coreografies espectaculars.
Idees convertides en autèntiques obres d’art.
Sensualitat, força, glamur, surrealisme i versatilitat.
Deixeu-vos seduir pel fascinant món de Jean-Paul Gaultier i no us perdeu Fashion Freak Show.

← Tornar a Fashion Freak Show. Jean Paul Gaultier

Enllaç copiat!