El cowboy de la trista figura

17/06/2017

Humor gestual per a tots els públics

“El cowboy de la triste figura” és el segon espectacle que he vist dins de SomRIURES, un cicle de de Clown gestual i comèdia física, que recomano d’anar-hi , especialment a tot amant d’aquest gènere, i als que encara no heu tingut ocasió de veure’n cap.

“El cowboy de la triste figura” dirigit per Arnau Marín ,es va estrenar a principis d’aquest any a la Sala La Planeta de Girona per la nova Companyia Jordi Corona. És un espectacle creat per Arnau Marín i l’actor Jordi Corona, que també és el protagonista d’aquest monòleg gestual.

El tema del western s’ha vist representat dins d’altres expressions artístiques com el cinema, sèries televisives, ràdio, pintura, fotografia, poesia i música, però crec que és la primera vegada que es pot veure en un teatre.

Sense escenografia i talment com si es tractés d’una pel·lícula muda, acompanyat d’una banda sonora típica de les pel·lícules de l’oest i sons onomatopeics, Jordi Corona interpreta el personatge de Billy Jou, que juntament amb la Dorothy (el seu cavall) ens submergeix dins una història de vaquers i pistolers un tant peculiar. Amb ell viatjareu pel desert i escoltareu els matolls arrossegats pel vent , entrareu dins la cantina on hi ha en Johnny, l’Scott i en Dock, sentireu com llisquen els vasos de whisky per la llarga barra, escoltareu als voltors aguaitant la seva presa i fins hi tot sereu testimonis d’un duel entre pistolers,…en fi…tota una història de vaquers divertida, còmica i de qualitat, on la imaginació, un bon disseny de llums i un vestuari del tot adient al personatge, seran suficients per portar a escena la història d’un  cowboy.

 

Teniu tan sols avui i demà per gaudir d’aquest espectacle. Us el recomano per la seva originalitat i sobretot pel gran esforç interpretatiu que realitza l’actor Jordi Corona durant tot l’espectacle.

 

***/****


Tot el que necessites per anar al teatre

El cowboy de la trista figura

El cowboy de la trista figura

Comicitat, abisme que apareix entre el què pretenem ser i el què en realitat som. En aquest espai divaga El cowboy de la trista figura, un home que pretén ser Billy Jou.

Desert, cactus, i voltors a contrallum conguren l’ambient per on Billy Jou transita vers el seu destí. Un destí incert, com ho és per a tots nosaltres, perquè el deliri i la imaginació fan volàtil l’home. Tot i així, sempre caminem cap algun indret concret. Del joc entre el gest i els sons onomatopeics neix l’univers de El cowboy de la trista figura. Un monòleg còmic on el públic està convidat a compartir la imaginació i una estona de llur existència.

Video

Fotos

El cowboy de la trista figuraEl cowboy de la trista figura

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració.

Articles relacionats

'SomRIURES' a la Sala Fènix

'SomRIURES' a la Sala Fènix

29 maig 2017

Durant el mes de juny, i per segon any consecutiu, la Sala Fènix organitza el cicle SomRIURES, un cicle de 5 setmanes de Clown gestual i comèdia física. S’hi podran veure 5 espectacles, una estrena per setmana, d’artistes de Barcelona dedicats al clown gestual i les especialitats que se’n deriven, com el mim corporal dramàtic, l’acrobàcia o el malabarisme.

Llegir més... n