Dagoll Dagom: Maremar → Teatre Poliorama

11/10/2018

Un commovedor conjunt d’encerts

Resulta evident que, després de l’ostentosa i fallida Scaramouche, la veterana companyia Dagoll Dagom necessitava fer un tomb de timó. Afortunadament, l’experiència sembla haver-los dotat de bons reflexos perquè la necessària renovació del grup ha arribat, amb Maremar, de la manera més ràpida i efectiva. L’espectacle és un preciós musical creat a partir de les cançons de Lluís Llach (arranjades amb gran destresa per Andreu Gallén), que barreja el drama contemporani dels refugiats amb la història de Pèricles escrita per Shakespeare. Tots aquests elements que, sobre la taula podrien semblar tan interessants com difícils de connectar, han trobat una magnífica cohesió damunt de l’escenari: natural, gairebé màgica. El muntatge transmet una gran frescor, en gran part, gràcies a un repartiment de joves intèrprets que actuen, ballen i canten amb una energia tan emocional com engrescadora. En aquest sentit, les poderoses coreografies dissenyades per Ariadna Peya també s’emporten gran part del protagonisme i són la guinda d’un pastís on tots els factors juguen en el mateix equip. Cal assenyalar, però, que la insistència a utilitzar fotografies de refugiats de la vida real traspassa de llarg els límits de la subtilesa i carrega d’un cert sensacionalisme una història que, en realitat, podia ser capaç de parlar per si mateixa. A més, narrativament, la proposta perd ritme a la segona meitat i, durant algunes escenes, li costa una mica remuntar. Malgrat això, la bellesa de les cançons, les projeccions i la il·luminació, l’austera posada en escena i la delicadesa del cant a cappella aconsegueixen commoure fins i tot l’espectador més fred, sigui (o no) aficionat a Shakespeare o Lluís Llach. I això, sumat o totes les virtuts abans mencionades, té un valor amb el qual poques vegades ens trobem.


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 7,50€

Comprar Entrades

Dagoll Dagom: Maremar

Dagoll Dagom: Maremar

Dagoll Dagom presenta Maremar, un nou espectacle musical amb música i lletres inspirades en les cançons de Lluis Llach, basat en Pèricles, el príncep de Tir, de William Shakespeare.

Maremar és la història d’un pare, una mare i una filla que lluiten per a retrobar-se, una de tantes històries en que la crueltat de la guerra fa separar famílies. Una metàfora sobre la vida, explicada amb un viatge a través del mar.

Sinopsi

Maremar és la història de Pèricles, un jove príncep que, fugint d’un cruel dictador, recórre la Mediterrània. Durant les seves aventures, s’enamorarà de la filla del rei de Pentàpolis, Thaïsa, amb qui tindran una filla. Però durant el seu retorn a Tir, una tempesta fa naufragar la seva embarcació, i la família quedarà separada.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Video

Fotos + fotos

Dagoll Dagom: MaremarDagoll Dagom: MaremarDagoll Dagom: MaremarDagoll Dagom: MaremarDagoll Dagom: Maremar

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Ana ISABEL CARRASCO MATEOS

  Magnífica!!Todavía tengo el sabor de la angustia en la boca y el dolor en el corazón!Las palabras,la música,las voces entonando cánticos y…la DANZA,te adentran en la historia que pasa continuamente y que intentan hacer callar intereses superfluos donde las personas no importan…Lo recomiendo!!

  21/10/2018

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Una gran història. Especialment sorpresa per les esplèndides coreografies i admirant una vegada més com pugen les noves generacions. Repte difícil per als nou actors que interpreten a més de 30 personatges i que desenvolupen un gran treball musical i coreogràfic si bé, exceptuant les dels personatges principals, fallen un xic en la seva part actoral amb unes interpretacions poc creïbles com a conseqüència suposo de la seva joventut. Un muntatge que emociona i que cal anar a veure. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/10/20/maremar/

  20/10/2018

 • 12345

  Lambert

  Impressionant, un silenci que es transmetia per tota la sala et posava la pell de punta…

  11/10/2018

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Este va a ser el año de los musicales!
  Si con Fun Home salí del teatro maravillado los de Dagoll Dagom se han superado y han conseguido que salga del teatro con la boca abierta, los ojos llorosos y alucinando con la preciosidad que acababa de ver.
  De primeras iba un poco negativo porque la música de Lluís Llach no es de mi agrado. Pero oye… que estoy encantado!
  Teatro, danza y musical se mezclan cuando a una niña refugiada le cuentan la historia de un rey aventurero que vivirá muchas aventuras marineras, naufragios, dramas personales, separaciones y reencuentros!
  Todo ello explicado con danza maravillosa, con unas canciones con música a capella sin apenas instrumentos que te ponen la piel de gallina!!
  Y Bravo por las proyecciones que consiguen una buenísima ambientación a pesar de no haber apenas escenografía!
  Destaco a Elena Tarrats porque me he maravillado con su voz y su buen hacer aunque toda la compañía está magnífica! TODOS MARAVILLOSOS!

  Ayyyyy. Que estoy entusiasmado! Jajajaja

  06/10/2018

Articles relacionats