Ciutat de vidre

19/05/2017

Obscuritats d’Obskené

La companyia Obskené, resident a la Sala Beckett, representa l’adaptació del còmic “Ciutat de vidre” a l’entranyable sala del Poblenou. A ritme de projeccions del còmic autèntic que interactuen amb els mateixos actors ajuden a l’espectador a situar-se dins de la història, la qual, a l’inici, costa d’entrar i imaginar-se-la. A poc a poc es va teixint el relat i amb la polivalència dels actors de fer diferents personatges, arriben a l’extrem de la bogeria. Potser adquirint un estil sobreactuat. Per acabar, és cert que en moltes ocasions s’agraeix que les obres siguin ràpides, però en aquesta ocasió, personalment, demanaria que durés uns minuts més per tal de poder mastegar més la trama perquè sigui més fàcil de pair.


Tot el que necessites per anar al teatre

Ciutat de vidre

Ciutat de vidre

A Ciutat de vidre tot comença amb un número de telèfon equivocat, amb la trucada a Quinn —el protagonista— d’algú que demana pel detectiu Paul Auster. Tot comença com una novel·la negra per convertir-se en una trama inquietant i oberta sobre la desorientació dels individus en la societat contemporània. És la proposta més nova de la jove companyia Obskené, un espectacle inspirat en el còmic de Paul Karasik i David Mazzucchelli del mateix nom, que és una adaptació d’una de les novel·les més conegudes de Paul Auster. Ciutat de vidre és un espectacle tecnològic que combina la imatge projectada amb els actors en viu, que recull els mecanismes expressius del còmic i els transforma al llenguatge escènic utilitzant les projeccions. És un espectacle que intriga i interroga, que desorienta i fascina, nascut del talent d’una companyia amb una gran projecció que ja ha guanyat premis tan destacats com el Max a la millor adaptació pel seu espectacle Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas.

Ciutat de vidre va rebre el Premi Adrià Gual 2015, que concedeix l’Institut del Teatre, al millor projecte d’escenificació.

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Combina teatre amb una aconseguida posada en escena creada per projeccions amb estètica de còmic que interactuen amb els mateixos actors i que ajuden a l’espectador a situar-se dins de la història. Només tres actors amb unes magnífiques interpretacions encarnen els diferents personatges de l’obra demostrant una gran variació de registres. El com es combina el teatre i el còmic en un escenari és un dels motius pels quals us recomanaria anar a veure-la.

  21/05/2017

 • 12345

  Enriqueta Ribas

  L’he gaudit molt, tant la curiosa posada en escena, els diàlegs i bona interpretació dels personatges, molt recomanable.

  19/05/2017

 • 12345

  Jordi Torrell

  Em va agradar molt, no només et text i l’univers de Auster si no també les magnífiques interpretacions dels tres actors demostrant una gran variació de registres fins l’escenografia. Destacar com es combina el teatre i el còmic en un escenari, un dels motius pel quals us recomanaria anar-hi. Felicitats a tots.

  19/05/2017

 • 12345

  Josep Via Santacana

  Amb interes i curiositat despres del bon treball de Obskerne a la adaptaçio de Fuenteovejuna, disfrutada a la Seca fa uns mesos,anava a veure Ciutat de vidre aquesta adaptaçio de una de les parts de trilogia a Nova York de Paul Auster, que va origina la novela grafica o comic de Karasick i Mazzunchelli, dibuixos del comic que han servit de inspiraçio a Obskerne, aposta gens facil de porta al escenari.Comic, teatre i literatura es donen la ma gracies a la utilitzaçio de projeccions, dibuixos en blanc i negre i sobretot el gran treball interpretatiu de Joan Arqué, Francesc Ferrer i Nuri Santaló, nomes tres donan vida a molts personatges amb perfecta sintonia en les projeccions i vinyetes del comic, la direcció sense fisures de Ricard Soler i Mallol, tot perfecte.Per tant absolutament recomanable a tothom amant del comic i seguidor del univers de Paul Auster, per mi lo millor aquesta atmosfera tan conseguida, de vegades en recordaba una peli de Bogart i en ocasions de Woody Alleen, pro sobretot estas vivint un comic. Si la meva valoraçio no es la maxima es perque a mi personalment hem costa entrar aquest mon del comic i malgrat reconeixer tots aquets merits, sobretot portat al escenari, les meves preferencies van en diferent direççió. Felicitats Obskerne i molt de interes en la vostra propera proposta, res a veure en lo anterior, que sembla es veura a Tarrega i sino mal informat per la Merçe a Barna
  © 2016 Microsoft Términos Privacidad y cookies Desarrolladores Español

  29/07/2016