Primera presentació acrobàtica sobre gel d’aquesta companyia

Cirque du Soleil: Crystal

Cirque du Soleil: Crystal
15/01/2023 - Palau Sant Jordi

Crystal és l’última creació de la companyia canadenca Cirque du Soleil, fundada per Gilles Ste-Croix l’any 1980, pionera en les arts circenses lliure d’animals, amb una posada en escena espectacular, un vestuari molt llampant, i d’un nivell artístic i tècnic altíssim.

Crystal és el 42è espectacle del Cirque du Soleil i el primer que han fet sobre gel.
Es tracta d’un espectacle del tot innovador que fusiona diferents disciplines, com circ, dansa, patinatge sobre gel (sincronitzat, figures lliures, acrobàtic), interpretació, projeccions visuals (trucs i efectes visuals) i música.
Fins a set disciplines circenses es poden veure en aquest espectacle: trapezi, corretges aèries, malabars, acrobàcies, equilibri, banquine, pals pendulars (una primícia en el Cirque du Soleil que combina el treball de barra sincronitzada, salts de barra a barra i els viratges d’estil rus).

La posada en escena inclou objectes materials (rampes, objectes escenogràfics i una gran estructura compacta que simula un gran bloc de gel), i de no materials, com una il·luminació amb cambis constants, efectes visuals, sonors i audiovisuals (música, veus en off , sons, efectes especials, projeccions visuals).

Sota la direcció de Shana Carroll i Sebastian Soldevila, un gran equip de professionals artístics i tècnics. 43 artistes multidisciplinaris entre gimnastes, patinadors, acròbates i músics. I com no podia ser d’una altra manera, el pallasso, figura escènica de caràcter bàsicament còmic, icona recurrent dels espectacles circenses.

Un equip d’artistes de primer nivell que ens van fer gaudir de números realment espectaculars.
Brutal el malabarista manipulant les pilotes a una velocitat estratosfèrica, impressionant l’equilibrista que realitza exercicis i equilibris damunt una pila de cadires a una alçada de més de sis pisos, els salts de qua­tre ska­ters que a part de patinar sobre el gel, pugen, salten i baixen per les ram­pes i tobo­gans que hi ha instal·lats a la pista, a ritme de músiques celtes. Brutal les piruetes i salts mortals de les artistes del trapezi, les acrobàcies de corda, el dels salts dels pals pendulars…

La música, com en totes les seves altres creacions, té un rol molt important dins el muntatge.
Es tracta de música original on es fusiona la música popular, com el tema Halo de Beyoncé, Sinnerman de Nina Simone o Beautiful day d’U2, amb els sons característics creats per la pròpia companyia.

El vestuari és original i espectacular en tots els sentits, textura, color i disseny. Els canvis de vestuari són contínuus; al llarg de la representació cada intèrpret es canvia de roba entre tres i quatre vegades.

Crystal, la protagonista d’aquesta història és una jova artista que se sent incompresa pel món que la rodeja. Un dia, mentre patina sobre un llac gelat, aquest s’esquerda, ella cau i va a parar a un món on pot fer realitat la seva pròpia creativitat. En aquest món coneixerà a un munt de personatges amb els quals viurà moments fantàstics i plens d’emoció. Al final descobreix que el seu veritable jo habita dins seu i decideix tornar a casa i ser ella mateixa.

Crystal és un espectacle que ens convida a reflexionar sobre els límits de la realitat i l’autoconeixement.

Tot i algunes dificultats tècniques que van obligar a parar la funció un parell de vegades, Crystal no deixa de ser un muntatge visualment espectacular i d’una qualitat extraordinària.

Si no hi heu anat mai, no us ho penseu, aneu-hi sense cap mena de dubte.

← Tornar a Cirque du Soleil: Crystal

Enllaç copiat!