L’ànima del Cirque du Soleil

Cirque du Soleil: Alegría

A partir de 48,00€
Comprar Entrades
Cirque du Soleil: Alegría → Carpa Blanca Cirque du Soleil
24/03/2024 - Carpa Blanca Cirque du Soleil

Alegría és un univers visualment i tècnicament increïble; un univers on conviuen una gran varietat de personatges, com en Fleur, les Nostàlgiques aus, Tamir, les Ninfas, els àngels, la cantant de Blanc, la cantant de Negre, els pallassos, el rei, el bufó.  Personatges interpretats per grans artistes formats en diferents disciplines i atletes professionals de gran nivell, amb unes habilitats i capacitats físiques que voregen la perfecció.

Alegría és una producció del Cirque du Soleil, creat el 1994 pel director Franco Dragone i el director de creació Gilles Ste-Croix. Es va estrenar el 1994 al Canadà i des de les hores no ha parat de fer gira per tot el món.

De fet, de tots els espectacles del Cirque du Soleil, Alegría és el més popular i estimat per tot el públic.

Com a espectacle circense, es va dissenyar per ser vist en carpa, tal com el podem veure en aquesta ocasió, en el Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat. Però a causa de les seves grans dimensions no sempre s’ha pogut portar a terme. De fet, jo el vaig veure el gener de 2013 al Palau Sant Jordi. Tot i que va ser increïble, i en guardo un gran record d’aquella experiència, haig de reconèixer que, haver-lo vist en carpa, encara m’ha semblat molt més impressionant.

Alegría és l’ànima del Cirque du Soleil, l’espectacle que els va dur a la fama. Aquest espectacle va significant un abans i un després en el món circense. Era la primera vegada que un espectacle de circ hi havia un argument i un fil conductor que enllaçava un número amb un altre.

Tots els espectacles del Cirque du Soleil tenen una història al darrere. Alegría representa les dificultats a les quals s’han d’enfrontar els éssers humans, quan tot el que tenen al seu davant s’enfonsa. Alegría és l’esperança d’aconseguir un món millor.

Totes les actuacions, la música, els llums, els efectes especials, el vestuari i maquillatge i la posada en escena, van en consonància amb l’argument de l’espectacle i són part imprescindible del show.

Quina seria per mi la definició d’aquest espectacle?
Perfecció, harmonia, esforç, passió, intensitat, màgia, poesia, tendresa, emoció, diversió.
Elegància i moviment.
Qualitat i professionalitat.
Acrobàcies, malabars, equilibris, trapezi sincronitzat, cintes, barres, contorsionisme, manipulació, ballet aeri, música, teatralitat, salts mortals i coreografies espectaculars, fora de sèrie, impressionants.
Una experiència increïble, inoblidable.
La felicitat.

Alegría està formada per tot un conjunt d’elements perfectament harmonitzats (un bon joc de llums i so, una música meravellosa, unes veus brutals, una posada en escena i uns efectes especials increïbles, uns artistes fora de sèrie, Los Pablos (Pablo Gomis i Pablo Bermejo) uns pallassos entranyables que són pura poesia i un dels punts forts de l’espectacle, un vestuari i una caracterització espectaculars, una banda sonora original i unes melodies meravelloses) que fan d’aquest espectacle un imprescindible.

← Tornar a Cirque du Soleil: Alegría