Brujas

Una opinió de Iván F. Mula
Iván F. Mula
Brujas
5/10/2014
Humor paranormal

L’humor és un misteri que molts pensadors com Aristòtil, Bergson o Freud han volgut desentranyar amb més o menys encert al llarg dels segles. Malauradament per ells, resulta molt complicat explicar els veritables mecanismes d’allò que ens fa riure i el perquè. En realitat, la comicitat més pura, per la seva immediatesa, no demanda reflexions molt intel·lectuals sinó que, més aviat, és una experiència que acostuma a explicar-se per ella mateixa. Una mica en la línia d’aquesta filosofia, Brujas és un espectacle honestament construït des de l’espontaneïtat, la naturalitat i una intuïció gairebé ingènua que, a la vegada, és sublim. El nou espectacle de Lolita Corina, companyia reconeguda gràcies a l’èxit del seu anterior treball Las gallegas, és una molt divertida paròdia del gènere de terror amb tots els elements paranormals que hi cal esperar: fantasmes, prediccions, màgia negra, possessions, etcètera. Les dues fantàstiques actrius, Lola González i Coral Ros, omplen l’escenari de carisma i simpatia amb el seu personal registre interpretatiu a la frontera entre el teatre còmic i el clown (que fan que sembli senzill, però no és gens fàcil d’equilibrar). Tan estètica (el look de Lola González és impagable) com narrativament, l’obra és un producte molt cuidat i això transmet una saludable estima cap a la proposta. El director Álex Navarro és, en gran part, el responsable que l’estructura de la història sigui tan rodona, tingui la duració adequada i els detonants que la fan funcionar com cal. Val a dir que tot plegat no deixa de ser una joguina entranyable, una joia en brut sense més pretensió que divertir i que, potser si s’acabés de polir, perdria part del seu encant. La seva imperfecció, doncs, és també una de les seves virtuts. Perquè és aquesta flaire d’imprecisió el que deixa espai, entre altres coses, per la interacció amb el públic, per cert, poques vegades tan ben justificada.

Tot el que necessites per anar al teatre

Brujas

No et perdis l’estrena en primícia galàctica de Brujas la nova obra de la Cía. Lolita Corina. Aquestes grandíssimes i Very Importantíssimes Women, que ja van estrenar a Almazen el seu primer espectacle, Las Gallegas, ofereixen un nou i divertidíssim viatge al costat “ojcuro der univerzoooo…”.

Brujas és el nou espectacle de la Cía. Lolita Corina, que seguint la seva forma de treball a la frontera del teatre còmic i el clown, ens submergeixen d’una manera molt divertida al món del paranormal i metafísic.

Una mort accidental, la consulta d’una bruixa, un quadre… de vegades només cal una petita empenta perquè poders ocults es manifestin.

La Bruixa Lula, una bruixa visionària entre les visionàries s’encarregarà d’endinsar Dora, vídua desconsolada entre les desconsolades, al món del sobrenatural, però res és el que sembla… de vegades les bruixes estan on menys esperes…

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Cal ser usuari de Teatre Barcelona
Uneix-te, és gratuït! Ja som més de 80.000

Ja estàs registrat?

He oblidat la contrasenya

Crear usuari

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.