Magnífica proposta de teatre accessible

Anònim Venecià

Anònim Venecià
23/03/2015

L’espectacle “Anònim venecià” que hem pogut veure a la Nau Ivanow, ja s’havia representat anteriorment al  teatre Porta4 de Gràcia. Es tracta d’un projecte de teatre accessible, que ha dirigit la Carla Torres Danés (estudiant d’educació social a la Facultat d’educació Social i Treball Social Pere Trrés de la URLL).Una obra escrita per Giuseppe Berto i traduïda per Joan Oliver.

És una història d’amor i desamor d’una parella que es retroben a Venècia al cap d’uns anys. Retrets, records, desconfiança, atracció i una confessió.

Els dos protagonistes són l’actor Bernat Renau i l’actriu amb discapacitat visual Natàlia Roig Olivart, que comparteixen escena amb els seus alter egos, encarnats per la Mireia Isal Serna i Alexandra Navarrete González ,dues intèrprets de llengua de signes, que també realitzen l’audiodescripció en directe. Molt bones interpretacions per part dels quatre actors , amb moments realment màgics i emotius.

La posada en escena és minimalista i nua, en forma de lectura dramatitzada que accentua la interpretació i la integració dels diferents llenguatges emprats: paraula, cos, llengua de signes, música i il·luminació. L’atrezzo s’anirà incorporant a mida que es necessària per l’escena. Dues taules separades que ens serviran per situar-nos en diferents espais com el d’una cafeteria o el vagó d’un tren.

Volem felicitar a la Carla Torres per aquesta proposta, una obra teatral pensada per a persones amb diversitat funcional, ha estat un plaer poder compartir aquesta experiència que era del tot desconeguda per mi i a la Companyia de teatre  BamBú per el seu projecte.

← Tornar a Anònim Venecià

Enllaç copiat!